Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Digitalitzats i accessibles a internet els 448 exemplars editats en paper de la revista “Font-tallada”

El butlletí de Sant Pere Molanta i l’Arboçar es va publicar durant 44 anys, des d’abril de 1974 i fins el 2018
Antoni Palazon i Mercè Mitjans, membres de l'equip de Font-tallada
Antoni Palazon i Mercè Mitjans, membres de l'equip de Font-tallada

dilluns 08 març 2021

Qui desitgi consultar algun dels 448 exemplars editats en paper de la revista “Font-tallada” ja ho pot fer a través d’internet. Després de ser digitalitzats per part de l’equip de la publicació i gràcies a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès, tots els números d’aquest butlletí de Sant Pere Molanta i l’Arboçar ja estan disponibles a l’apartat de premsa digitalitzada de la web de la xarxa d’arxius de la Generalitat. També s’hi pot accedir des de l’apartat de patrimoni cultural i memòria històrica de la web municipal olerdola.cat.

Antoni Palazón, membre de l’equip de Font-Tallada, explica que la digitalització i la difusió d’aquest llegat a internet era un propòsit que s’havien fixat des de que l’abril de 2018 va deixar de publicar-se Font-tallada en paper.(àudio)

Una de les dificultats que van haver de resoldre va ser l’obtenció d’originals de cadascun dels números. Per això van haver de demanar suport a alguns dels seus subscriptors.(àudio)

L’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès té un exemplar de cada número de Font-tallada. Properament, els responsables de la revista cediran una altra col·lecció amb tots els números per a dipositar-los a l’arxiu municipal d’Olèrdola. I la tercera “còpia de seguretat en paper” serà una col·lecció que es cedirà a la masia Font-Tallada, que va donar nom a la publicació.(àudio)

 Font-Tallada va ser gestada per mossèn Jordi Carbonell, tenint com a àmbit territorial de difusió dos pobles de municipis diferents que compartien parròquia. Pere Sadurní en va ser el director fins l’any 2004 i des de l’any 2005 va ser una entitat formalment constituïda la que va fer possible fins l’abril de 2018 el manteniment de Font-tallada.

Des d’abril de 1974 i durant 44 anys,  Font-tallada va ser  molt més que una publicació que informava als veïns de Sant Pere Molanta i l’Arboçar. Va promoure sortides culturals i va convocar concursos per a trobar els eslògans promocionals dels dos pobles. De la mà de Pere Sadurní, va realitzar també una important feina de difusió de les costums i de la història local.

Des de l'Ajuntament d'Olèrdola s'ha expressat públicament l'agraïment a la tasca feta per tots els col·laboradors de la revista al llarg dels seus 44 anys i també a l'Arxiu Comarcal de l'Alt Penedès.

Font-tallada manté un blog a internet amb informacions d’interès local i presència a les xarxes socials.

Escolta l'entrevista a Antoni Palazón i Mercè Mitjans, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions