Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dijous 26 de setembre es podrà donar sang a Moja

Un equip del Banc de Sang recollirà les donacions al Centre Cívic La Xarxa, en horari de 18 a 21h

dimarts 17 setembre 2019

 

Dijous 26 de setembre, des de les 6 de la tarda i fins les 9 del vespre, es podrà donar sang a Moja. Un equip del Banc de Sang i Teixits de Catalunya s’instal·larà durant aquest horari al Centre Cívic La Xarxa de Moja per a recollir les donacions dels olerdolencs.

Per a donar sang cal tenir entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 quilos i no estar embarassada. Diàriament a Catalunya es necessiten 1.000 donacions, per això s’han de fer aquestes campanyes de captació arreu del territori. En el cas d’Olèrdola, s’espera poder mantenir la trentena de donants.

L’equip del Banc de Sang inclou un metge que revisa en cada cas si es reuneixen les condicions per a fer aquest acte solidari. Donar sang no fa mal i només són uns pocs minuts.

Després d’haver-se fet al consultori mèdic en anteriors ocasions, a Moja el Banc de Sang s’instal·la al Centre Cívic La Xarxa per amplitud de les instal·lacions i per  fer còmode la donació.

Des del Banc de Sang  es recorda que la necessitat de sang és constant i, per tant, també ho han de ser les donacions perquè la sang no es fabrica. Cada dia, tots els hospitals i clíniques de Catalunya necessiten sang o components sanguinis per atendre els seus malalts, donat que la majoria d'intervencions quirúrgiques i molts dels tractaments mèdics requereixen transfusions.

El Banc de Sang subratlla que la donació “no ha d'estar lligada a situacions de tragèdia o d'emergència sinó que ha de ser un acte quotidià i habitual a les nostres vides”. Només donant sang amb regularitat, “ disposarem sempre de sang suficient i segura en estoc”.

Recordem que els homes poden donar fins a 4 vegades a l'any i les dones 3, sempre i quan es respecti l'interval mínim de dos mesos entre donacions.

Document Actions