Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dijous 28 de novembre es presenta el Programa d’Actuació Municipal d’Habitatge d’Olèrdola

Serà al Local Nou de Moja, a les 19.30h. El Programa inclou actuacions dissenyades per afavorir el lloguer assequible per als joves d’Olèrdola

dimecres 20 novembre 2019

 

Amb el propòsit de prendre mesures efectives per afavorir l’accés a l’habitatge, l’Ajuntament d’Olèrdola ha promogut la redacció aquest 2019 del Programa d’Actuació Municipal d’Habitatge. Plantejat com l’instrument que ha d’orientar la política d’habitatge d’Olèrdola en els propers 4 anys, inclou actuacions per a fer front a la manca d’habitatge i l’anomenada exclusió residencial. Aquestes mesures van des de l’assessorament fins a la modificació dels instruments urbanístics.

Per a presentar aquest conjunt d’actuacions i especialment les dissenyades per  afavorir el lloguer assequible per als joves d’Olèrdola, que avui ho tenen molt difícil per realitzar el seu projecte de vida al municipi, l’Ajuntament convoca un acte públic el proper dijous 28 de novembres, a les 19.30h, al Local Nou de Moja.

De manera especial es demana la participació tant al jovent que cerca habitatge com als propietaris que tinguin habitatges buits o casa seva sigui prou gran com per pensar en aprofitar-la millor i treure’n rendiment.

En una entrevista al programa Olèrdola Actualitat, l’alcalde, Lucas Ramírez, exposava que el pla vol revertir l’actual situació de dificultat d’accés a l’habitatge per part dels joves. I és qie més d’un 40% dels joves del municipi que s’emancipen han de marxar d’Olèrdola perquè en altres municipis propers troben preus més assequibles.(àudio)

Una de les mesures principals del Pla és subvencionar als propietaris d’habitatges sense ús perquè els reformin i els posin al mercat de lloguer a preus accessibles.(àudio)

La sessió de presentació del Pla prevista per dijous està oberta a tothom, però és especialment recomanada per a propietaris d’habitatges i per a joves.(àudio)

L’alcalde precisava que s’estima que un preu és assequible quan està com a mínim un 30% per sota de la mitjana.

Document Actions