Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dilluns començaran les obres de reurbanització de la plaça del consultori mèdic de Moja

Els treballs s’iniciaran amb l’enderroc de l’antic consultori i potenciaran la plaça com a punt de trobada i convivència

dijous 05 maig 2022

La setmana que ve es preveu que comencin les obres de reurbanització de la plaça del consultori mèdic de Moja. Els treballs s’iniciaran amb l’enderroc de l’edifici de l’antic consultori i continuaran amb la reurbanització de l’espai resultant que dona al Centre Cívic La Xarxa i al nou consultori mèdic. La superfície aproximada de l’àmbit d’actuació és de 592 m2, dels quals 90m2 els ocupa l’edifici que s’enderrocarà.

Les obres van ser adjudicades per un import de gairebé 150.000€, amb un termini d’execució de 5 mesos.

El regidor d’urbanisme de l’Ajuntament d’Olèrdola, Juanma Samblás, confirmava aquest inici d’obres i recordava que s’havia desestimat la reforma de l’antic consultori perquè resultaria ineficient resoldre les mancances estructurals que presentava. El projecte de reurbanització de la plaça té en compte l’accés als dos equipaments i suposa potenciar aquest espai com a punt d’estada i convivència. Samblás assenyalava que la plaça tindrà una gran millora i serà adequada per acollir activitat ciutadana.(àudio)

Reurbanització

El projecte aprovat contempla el manteniment dels accessos a la plaça des del carrer Sindicat i de l’avinguda de la Carrerada ( rampa i escales). Els paviments principals es resolen a base de col·locar  peces de formigó de 40x40cm i 40x20 cm, situades formant línies. Aquestes peces modifiquen la seva direcció en funció de la seva situació a la plaça. El paviment tindrà pendents inferiors al 2%, tant longitudinals com transversals.

Les obres també comportaran l’enderrocament dels murs perimetrals que actualment tanquen la plaça per així obrir-la més als vials i fer un accés menys opac.

En el projecte que s’executarà també s’inclouen  tres zones de parterres amb vegetació. Es mantenen els dos lledoners existents i se’n plantaran dos de nous de gran format formant una línia al carrer Sindicat. A l’altre extrem es plantarà un fals pebrer junt amb diversos arbusts. També es preveuen plantar enfiladisses a la paret, com a  continuació de la paret de tàpia del carrer Migdia.

Els bancs es col·locaran formant grups. Per una banda hi ha bancs de formigó circulars de tres dimensions i tres colors diferents que es col·loquen a l’interior de la plaça. Per altra banda hi ha bancs rectangulars que es col·loquen de forma lineal seguint els parterres. També seran de formigó, amb respatller de fusta.

Obres en millores de serveis

El regidor d’urbanisme destacava que després d’uns mesos d’intens treball per posar en marxa obres que milloren l’espai públic, el darrer tram d’aquest any el protagonisme serà per projectes que milloren serveis. Així, es preveu procedir a la instal·lació de lluminàries led a polígons i aparcaments; seguir amb la substitució al municipi de comptadors d’aigua; facilitar l’arribada de fibra en masies i nuclis aïllats o bé la instal·lació de plaques fotovoltaiques en el sostre de l’escola Circell.

L’inici d’altres  obres d’envergadura de millora d’espais públics es reprendria en començar el 2023, tenint com a propòsit principal començar amb la realització dels projectes d’accessibilitat als nuclis. Aquestes obres han de comportar la supressió de barreres arquitectòniques i el pas a plataforma única de molts carrers. Ho explicava així Juanma Samblás. (àudio)

Mentre durin les obres de reurbanització de la plaça del consultori mèdic s’habilitaran itineraris per accedir amb seguretat al Centre Cívic La Xarxa.

 

 

Document Actions