Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dilluns es podrà donar sang a Moja

Un equip del Banc de Sang recollirà les donacions al Centre Cívic La Xarxa, en horari de 18 a 21h
La donació es trona a fer al Centre Cívic La Xarxa
La donació es trona a fer al Centre Cívic La Xarxa

dijous 11 febrer 2016

Dilluns15 de febrer, des de les 6 de la tarda i fins les 9 del vespre, es podrà donar sang a Moja. Un equip del Banc de Sang i Teixits de Catalunya s’instal·larà durant aquest horari al Centre Cívic La Xarxa de Moja per a recollir les donacions dels olerdolencs.

Per a donar sang cal tenir entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 quilos i no estar embarassada. L’equip del Banc de Sang inclou un metge que revisa en cada cas si es reuneixen les condicions per a fer aquest acte solidari.

Des del Banc de Sang es recorda que la necessitat de sang és constant i, per tant, també ho han de ser les donacions perquè la sang no es fabrica. Cada dia, tots els hospitals i clíniques de Catalunya necessiten sang o components sanguinis per atendre els seus malalts, donat que la majoria d'intervencions quirúrgiques i molts dels tractaments mèdics requereixen transfusions.

El Banc de Sang subratlla que la donació “no ha d'estar lligada a situacions de tragèdia o d'emergència sinó que ha de ser un acte quotidià i habitual a les nostres vides”. Només donant sang amb regularitat, “ disposarem sempre de sang suficient i segura en estoc”.

Recordem que els homes poden donar fins a 4 vegades a l'any i les dones 3, sempre i quan es respecti l'interval mínim de dos mesos entre donacions.

Document Actions