Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dilluns finalitzava una enriquidora experiència de voluntariat per la llengua a l’escola Rossend Montané

Durant el curs 6 persones voluntàries han ofert classes de català a 10 mares de l’escola

dijous 02 juny 2022

El lliurament de diplomes de participació, acompanyat  amb la degustació de menjar i te típic marroquí obsequiat per les alumnes, marcava dilluns a la tarda la cloenda d’una profitosa experiència de voluntariat per la llengua que s’ha estrenat aquest curs a l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta. Durant gairebé tot el curs, 6 persones voluntàries han ajudat a que 10 mares de l’escola, incloent una àvia, poguessin tenir una sessió setmanal d’aprenentatge del català molt motivadora i adaptada al seu nivell.  

La iniciativa ha estat promoguda de manera conjunta per l’AMPA de l’escola, el propi centre educatiu i l'Ajuntament d'Olèrdola. Andrea Serradell, presidenta de l’AMPA i una de les voluntàries, explicava que feia anys que volien realitzar aquestes classes de català i al final van poder organitzar-les els dilluns a la tarda, aprofitant que els fills de les participants realitzaven a l’escola una activitat extraescolar .(àudio)

Comptant amb l’assessorament de mestres de l’escola, les persones voluntàries van enfocar les sessions de manera amena, centrades en la conversa i en ocasions en el joc. Per adaptar-se a les necessitats de cada alumna, van repartir les participants en tres nivells.(àudio)

L’equip de persones voluntàries ha valorat l’experiència com a molt positiva. Andrea Serradell assenyalava que havia estat molt enriquidor el coneixement de diferències culturals i apuntava que una activitat com aquesta reforça la comunitat de l’escola Rossend Montané.(àudio)

Tenint en compte aquesta valoració tan positiva, es preveu que aquestes classes de català impartides per voluntàries tindran continuïtat el proper curs a l’escola de Sant Pere Molanta.

 Escolta l’entrevista a Andrea Serradell, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions