Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dilluns hi haurà campanya de donació de sang al Centre Cívic La Xarxa de Moja

Es canvia l’emplaçament per oferir una major comoditat als donants
Les donacions fins ara es feien al consultori mèdic
Les donacions fins ara es feien al consultori mèdic

dimecres 11 març 2015

Una unitat del Banc de Sang i Teixits s’instal.larà dilluns a Moja per recollir les donacions de sang dels olerdolencs. Ho farà des de les 6 de la tarda i fins les 9 del vespre, però en un lloc diferent del que ha estat la ubicació habitual en els desplaçaments del Banc de Sang a Moja. I és que aquesta vegada l’emplaçament triat no és el consultori mèdic, sinó la sala polivalent de la planta baixa del Centre Cívic La Xarxa. El canvi té el propòsit d’oferir major comoditat d’espai als donants, tal i com resumeix la tècnica de promoció del Banc de Sang i Teixits, Marta Hernández.(àudio)

Si es mantenen les xifres de les darrers campanyes, es confia en poder aproximar-se dilluns a la trentena de donacions. Una dada que és molt significativa tenint en compte la població de Moja i la dispersió de nuclis del municipi. Marta Hernández també indicava que un dels principals reptes és el de poder aconseguir nous donants.(àudio)

Donar sang es un acte àgil i que requereix pocs requisits. Cal tenir entre 18 i 65 anys d’edat i pesar més de 50 quilos.(àudio)

La sang no es fabrica i per cada donació es poden beneficiar fins a tres malalts. Cada equip del Banc de Sang incorpora un metge responsable, que s’encarrega de garantir que la donació es fa en correctes condicions. Al cap d’uns dies el donant rep a casa seva una complerta analítica.

Escolta l'entrevista a Marta Hernández, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

 

Document Actions