Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dilluns s’ha convocat a l’escola Circell una festa reivindicativa en defensa de l’ensenyament públic

Hi hauran tallers, actuacions d’agrupacions de Moja i berenar ofert per l’AMPA
L'escola participava el 4 de juny en la jornada convocada per SOS Alt Penedès
L'escola participava el 4 de juny en la jornada convocada per SOS Alt Penedès

divendres 14 juny 2013

Dins dels actes de la Setmana Cultural que organitza l’AMPA de l’escola Circell de Moja, dilluns 17 de juny s’ha convocat una festa reivindicativa en defensa de l’ensenyament públic i en contra de les retallades. La festa la promou una comissió formada per mestres i famílies de l’escola, adherida a la plataforma “SOS Alt Penedès”. El propòsit és el “d’acomiadar el curs de forma lúdica però sense oblidar que agressions com les retallades o la llei Wert suposen una pèrdua de qualitat en el sistema públic d’ensenyament”.

Les activitats de la jornada es concentraran davant de la façana principal de l’escola Circell, a partir de les 5 de la tarda. El groc, símbol de la lluita per un ensenyament públic de qualitat, serà el fil conductor de la festa. S’han programat tallers amb globus grocs, d’elaboració de pancartes i de manualitats. El moment central de la festa serà l’actuació de balls populars de Moja, que aniran guarnits per a l’ocasió amb samarretes i elements de color groc. Hi participaran els Diables petits i els seus timbalers, els Gegantons i Gegantins, els Capgrossos i les Panderetes, per continuar amb un taller de Batuka. La festa finalitzarà amb un berenar ofert per l’AMPA de l’escola.

Carmina Mallofré, mestra de l’escola i membre de la comissió, resumia que dilluns el propòsit de la jornada és reivindicatiu i festiu.(àudio)

Aquesta Comissió contra les retallades creada a l’escola Circell forma part de la plataforma SOS Alt Penedès. Mallofré subratlla la importància de sensibilitzar a la població de la necessitat de defensar l’ensenyament públic.(àudio)

Com en totes les escoles del país, a l’escola Circell les retallades tenen una incidència directa. La no cobertura immediata de les substitucions és una de les mesures que més afecten en el funcionament de l’escola, tal i com assenyala Carmina Mallofré.(àudio)

La Festa reivindicativa de dilluns dóna continuïtat a les accions fetes darrerament a l’escola en defensa de l’ensenyament públic. Les més recents han estat l’adhesió a la jornada reivindicativa del 4 de juny, amb la lectura del manifest de la Plataforma “SOS Alt Penedès” abans de l’inici de les classes, o bé la creació d’un “Espai groc” al vestíbul de l’escola que recull imatges i materials en defensa de l’ensenyament públic de qualitat.

Escolta l'entrevista a Carmina Mallofré, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions