Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dimarts 2 d’agost s’estrenarà el nou sistema de videoacta en els plens de l’Ajuntament d’Olèrdola

Les sessions es podran seguir en directe a través d’un portal web, gràcies al sistema d’enregistrament de vídeo que s'ha instal·lat a la sala de plens

divendres 22 juliol 2022

En el proper ple de l’Ajuntament d’Olèrdola, que es preveu convocar pel dimarts 2 d’agost, s’estrenarà el  nou sistema de videoacta . Es tracta d’un sistema de gestió d’actes municipals que, en el cas d’Olèrdola, s’utilitzarà per l’assistència als Plens, permetent l’elaboració de les actes dels plens municipals amb agilitat. La solució es basa en la integració de vídeo i documents electrònics signats digitalment. El sistema combina la gravació en vídeo dels plens amb el document electrònic que conté l’ordre del dia del Ple, tot signat electrònicament amb el certificat digital del Secretari de l’Ajuntament, per tal de donar fe legal de l’acte.

Salvi Vendrell, coordinador de noves tecnologies de l’Ajuntament d’Olèrdola, explica que aquest sistema de gravació en vídeo del ple permet certificar la sessió i convertir l’enregistrament en un document jurídicament vàlid.(àudio)

La preparació de l’orde del dia dels plens es realitzarà fent ús d’un mòdul de gestió integrat amb el propi gestor d’expedients de l’Ajuntament. En començar el ple, el sistema grava en directe el ple municipal i un cop aquest ha acabat, s’ha d’editar per enllaçar cada punt de l’ordre del dia amb el moment exacte de vídeo on comença cada punt.

Tota aquesta gravació i edició posterior s’acaba signant pel Secretari i es publica a través d’un portal específic que s’ha creat per a tal finalitat: videoacta.olerdola.cat.

A través d’aquest apartat web, a més, el ciutadà podrà seguir també els plens municipals en directe i consultar tota la documentació associada als mateixos, ja que també es permet la reproducció en streaming dels plens. (àudio)

Amb la recent reforma de la seu de l’Ajuntament es va planificar que en la nova sala de plens de l’edifici consistorial s’hi integrés la tecnologia que fa possible aquest sistema de videoacta.(àudio)

 Escolta l’entrevista a Salvi Vendrell, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions