Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dimarts dia 27 es presenta a Olèrdola “Parla.cat”, l'espai virtual per aprendre català

La sessió s’ha convocat al Centre Cívic La Xarxa , just després de la presentació del “Voluntariat per la llengua”

dilluns 12 novembre 2012

 

Dimarts dia 27 de novembre serà un dia ben assenyalat a Olèrdola per al coneixement de recursos que fan més fàcil aprendre català. Al Centre Cívic La Xarxa de Moja, a dos quarts de 6 de la tarda, s’ha convocat una doble sessió per a presentar el programa de “Voluntariat per la Llengua” i oferir una introducció a “Parla.cat”, l’espai virtual per aprendre català.

“Parla.cat” és un espai a internet  que posa a l’abast de tothom materials didàctics per aprendre la llengua catalana. El curs es pot fer seguint la modalitat lliure o la modalitat amb tutoria.

Josep Mesia, responsable de “Parala.cat” a l’Alt Penedès, explica que l’espai s’organitza en quatre nivells diferenciats, seguint els criteris dels cursos que organitza el Consorci per la Normalització Lingüística: el nivell bàsic, l’elemental, l’intermedi i el de suficiència, amb tres cursos per a cada nivell. A través d’una aula virtual es poden accedir als cursos.(àudio)

Des de “Parla.cat” es poden seguir els cursos de forma semipresencial o virtual. En aquest cas només caldrà superar un únic examen presencial per obtenir el certificat que acrediti haver superat el curs que s’ha fet. (àudio)

També hi ha la possibilitat de fer ús de la modalitat lliure, sense necessitat d’estar fent cap dels cursos ni de tenir cap tutor.(àudio)

L’espai inclou una gran varietat de recursos per aprendre i practicar el català, incloent “La Rambla virtual” amb recomanacions de lectures, vídeos, sèries de televisió, pel.lícules, accés a mitjans de comunicació en català o jocs.

Per poder accedir a “Parla.cat” només cal connectar-se i registrar-se, indicant un mail.

A Olèrdola la demostració inclourà la projecció d’un power-point perquè, de manera gràfica, es pugui conèixer aquest nou instrument que posa el Consorci per la Normalització Lingüística al servei del coneixement del català.

L’acte del proper dimarts dia 27 és organitzat per l’Ajuntament d'Olèrdola i el CNL de l'Alt Penedès i el Garraf, a través del Servei de Català de Vilafranca i l'Alt Penedès.

Podeu escoltar entrevistes dedicades a les presentacions del "Voluntariat per la llengua" i "Parla.cat" a Olèrdola, accedint aquí

Document Actions