Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dimarts el ple de l’Ajuntament preveu aprovar la convocatòria de subvencions per a mantenir l’activitat de microempreses i autònoms

El ple, convocat a les 19.30h al Local Nou de Moja, també preveu aprovar la recuperació de la jornada laboral de 35 hores setmanals a l’Ajuntament
Lucas Ramírez, alcalde d'Olèrdola
Lucas Ramírez, alcalde d'Olèrdola

divendres 31 juliol 2020

 L’aprovació de les bases reguladores per a la concessió de subvencions a microempreses i autònoms del municipi és un dels punts més destacats que inclou l’ordre del dia del proper ple de l’Ajuntament d’Olèrdola. Convocat amb caràcter ordinari el dimarts de la setmana que ve, a les 19.30h, aquesta sessió se celebrarà al Local Nou de Moja.

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, explicava que la convocatòria de subvencions té el propòsit de contribuir al manteniment i represa de les activitats de microempreses i autònoms del municipi que s’hagin vist afectats per la situació generada pel COVID-19. Ramírez avança que en aquesta convocatòria cada empresa o autònom podrà rebre un màxim de 600 €: 300 en concepte de subministraments, i fins a 300 € més per fer front a despeses d’EPI’s. L’Ajuntament destinarà a aquesta línia d’ajuts 30.000 €, la qual cosa pot comportar que de la convocatòria se’n puguin acabar beneficiant una cinquantena d’empreses, tal i com apunta l’alcalde.(àudio)

Un altre dels punts rellevants que es preveuen aprovar en el ple de dimarts és la recuperació de la jornada laboral de 35 hores setmanals a l’Ajuntament. Lucas Ramírez assenyala que aquesta recuperació serà d’aplicació immediata, a partir de l’endemà de l’aprovació, després de que l’Ajuntament compleixi ara amb els requisits que marcava la llei per a poder aprovar aquest compromís.(àudio)

El ple també contempla l’aprovació del nomenament del jutge/essa de Pau substitut del Jutjat de Pau d’Olèrdola; una modificació de pressupost que inclou la partida per finançar la convocatòria de subvencions a microempreses i autònoms; l’adhesió de l’Ajuntament d’Olèrdola a l’Associació Camí Ramader de Marina i l’actualització del conveni amb el Consorci de Promoció Turística. El ple també preveu aprovar els dos dies festius locals per a l’any 2021 i donar compte de l’informe de pagament a proveïdors i del nomenament de personal eventual.

En la sessió ordinària de ple d’aquest primer dimarts d’agost es traslladen al ple fins a cinc mocions: en suport al Correllengua; en defensa de l’espai públic; en suport a la caça; per posar en valor els viticultors; i per donar suport a Adrian Sas.

Com és habitual en els plens ordinaris, la sessió finalitzarà amb l’apartat d’informacions de les diferents regidories i el torn de precs i preguntes.

Lucas Ramírez recordava que el ple es realitza al Local Nou seguint el criteri de celebrar les sessions de manera itinerant per cadascun dels pobles del municipi mentre durin les obres de l’edifici de l’Ajuntament. La sessió es farà seguint les mesures de seguretat i protecció establertes.(àudio)

El local estarà condicionat i es guardarà la distància de seguretat entre els assistents. Caldrà portar mascareta i es facilitarà gel desinfectant. D’acord amb la normativa vigent, l’aforament màxim del Local per a poder seguir la sessió de manera presencial és de 50 persones.

Escolta l'entrevista a Lucas Ramírez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí    

Document Actions