Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dimarts es presenta a Olèrdola el programa “Voluntariat per la llengua”

L’acte s’ha programat a les 7 de la tarda al Centre Cívic La Xarxa de Moja
Fragment del cartell que anuncia l'acte
Fragment del cartell que anuncia l'acte

dimecres 29 octubre 2014

L’Ajuntament d’Olèrdola i el Consorci per a la Normalització Lingüística organitzen un acte de presentació del programa “Voluntariat per la llengua” a Olèrdola. La convocatòria s’ha fixat pel proper dimarts 4 de novembre, a les 7 del vespre, al Centre Cívic La Xarxa de Moja.

Míriam Mulinari, tècnica de cultura de l’Ajuntament d’Olèrdola, explica que la reunió és fruit de la col.laboració de l’Ajuntament amb el Consorci. El propòsit és el d’explicar el funcionament d’aquest programa de voluntariat, consistent en crear “parelles lingüístiques”. Les parelles lingüístiques estan formades per un voluntari que es compromet, durant 10 setmanes, a mantenir una conversa en català una hora setmanal amb algun aprenent, que té així la possibilitat amb aquestes hores de conversa de guanyar confiança, perdre la vergonya i llançar-se a parlar en català.(àudio)

Fa dos anys, a Olèrdola es van fer actes de presentació per a donar a conèixer el programa. Es van captar voluntaris, però no es van poder formar parelles lingüístiques al municipi per falta d’aprenents. (àudio)

La convocatòria de dimarts es pot entendre  “com una segona oportunitat” al municipi per a crear aquestes parelles lingüístiques. (àudio)

Des de l’Ajuntament s’anima a participar en l’acte de dimarts que ve. L’assistència no suposa cap compromís de participació en el programa i permetrà conèixer en tot detall el funcionament i resoldre qualsevol dubte sobre aquesta eina per a promoure l’ús social del català.

Escolta l'entrevista a Míriam Mulinari, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions