Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dimecres es trien per sorteig els membres de les meses per les eleccions del 25-N

Entre els 2.650 integrants del cens s’hauran de triar a 36 persones menors de 70 anys que sàpiguen llegir i escriure
A Sant Miquel s'instal.la una de les quatre meses
A Sant Miquel s'instal.la una de les quatre meses

divendres 26 octubre 2012

 

 

El proper dimecres 31 d’octubre, a la una del migdia, s’ha convocat sessió extraordinària de ple de l’Ajuntament d’Olèrdola. L’únic punt de l’ordre del dia és l’elecció de les persones que formaran part de les meses en les eleccions al Parlament de Catalunya, el proper 25 de novembre.

D’acord amb la  llei orgànica que regula el règim electoral, el decret de  convocatòria d’aquestes eleccions establia que entre el 27 i el 31 d’octubre s’han d’escollir els membres de les meses electorals de cada municipi per part del seu ajuntament.

El ple consistirà en un sorteig públic, a partir d’una aplicació informàtica facilitada per la Junta Electoral de Zona. Tal i com explicava la secretària accidental de l’Ajuntament d’Olèrdola, Mireia Marín, en el sorteig seran escollides 36 persones. El president titular de cadascuna de les quatre meses d’Olèrdola, els seus dos suplents , els dos vocals titulars de cada mesa i els seus 4 vocals suplents. (àudio)

En aquestes eleccions del 25 de novembre, el cens electoral a Olèrdola l’integren 2.650 persones. No hi ha canvis en la distribució de les meses electorals: una se situarà al Local Rossend Montané de Sant Miquel, una altra al Centre Cívic Gatzara de Sant Pere Molanta i dues al Centre Cívic La Xarxa de Moja.

No totes les persones que tenen dret a vot entren en el sorteig per a formar part de les meses. En queden excloses les persones majors de 70 anys i les que no disposin de Graduat Escolar. Segons el cens, els menors de 70 anys que poden acreditar tenir el Graduat Escolar són 1.893, el 71,4%.

A partir dels 65 anys els escollits poden manifestar la seva renúncia. El president de mesa ha de tenir la titulació de Batxillerat o Formació professional de segon grau, o subsidiàriament el de Graduat Escolar o equivalent. Així, els presidents de meses es triaran entre els inscrits al cens electoral, menors de 70, que disposen del títol de Batxillerat o de Formació Professional de segon grau. En són 655, que a Olèrdola representen un 24’7% dels menors de 70 anys que estan al cens.

Un cop fet el sorteig, es notificarà als escollits l’elecció, en un termini no superior als tres dies, facilitant-lis  un manual d’instruccions per a realitzar correctament la seva funció el 25 de novembre.(àudio)

Personal administratiu de l’Ajuntament d’Olèrdola vetlla en cada convocatòria pel bon funcionament de la jornada electoral, assessorant als membres de les meses en els tràmits a seguir en el moment de la constitució de les meses, així com en el recompte de vots i en l’elaboració de les actes amb els resultats.

Un cop fet el ple d’aquest dimecres 31 d’octubre, la propera sessió plenària de l’Ajuntament d’Olèrdola es preveu convocar per la primera setmana de novembre per a procedir a l’aprovació inicial de les ordenances fiscals del 2013.

Document Actions