Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dins de la Trobada d’Olèrdola aquest dissabte s’estrena l’espectacle de titelles “El falcó i el príncep”

Inspirat en una llegenda de Mir Geribert, l’espectacle va a càrrec de la companyia Micro Troupe

dimarts 31 maig 2022

L’any Mir Geribert també estarà present en la 40a Trobada d’Olèrdola. Dins de la festa del municipi, aquest dissabte a les 7 de la tarda s’estrena al Conjunt monumental d’Olèrdola l’espectacle de titelles “El falcó i el príncep”. Es tracta d’una producció que la companyia Micro Troupe,amb seu a Sant Pere de Riudebitlles, ha realitzat per encàrrec de la Comissió organitzadora de l’Any Mir Geribert.

Aquest espectacle està basat en la llegenda “Mir Geribert, senyor d’Olèrdola,” recollida per Bienve Moya, membre de la comissió de l’Any Mir Geribert.  Dirigit per Eudald Ferré , “El falcó i el príncep” és un espectacle de putxinel·lis i els conflictes es resolen de la manera més característica d’aquest tipus de titella: a garrotades. No hi faltaran tampoc traïcions, persecucions, enganys i equívocs, situacions en què el públic participa amb els seus advertiments i crits d’alerta. Tot i tractar-se d’un espectacle amb un clar contingut de referència històrica, es pot gaudir com una peça de teatre de titelles des dels més menuts fins als adults. Així ho recordava en una entrevista a l’emissora de ràdio municipal un dels integrants de Micro Troupe, en Joan Gispert.(àudio)

Segons Gispert, un dels missatges que conté l’espectacle és la necessitat de ser perseverant per assolir els objectius que es busquen.(àudio)

Actuacions contractades

La voluntat de la companyia Micro Troupe és portar aquest muntatge a diverses localitats del Penedès històric. Joan Gispert posa l’accent en què l’estrena té lloc a la mateix ciutat vella d’Olèrdola . Seguidament, es podrà veure a Sant Martí de Tous (en el XIII Festival de Llegendes de Catalunya) durant el  juliol, a Vilafranca (al cicle Paraules al Claustre i +), i a Subirats pel setembre i a Sant Quintí de Mediona a la tardor. (àudio)

 Amb l’objectiu de donar a conèixer a aquest personatge oblidat, tant Micro Troupe com la Comissió desitgen que aquest espectacle arribi al màxim de localitats de les comarques del Penedès històric. Les entitats i organismes interessats  en “El falcó i el príncep” poden enviar un correu electrònic a : microtroupe@gmail.com

Escolta l’entrevista a Joan Gispert, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

 

Document Actions