Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Diputació i Ajuntament acorden el destí de 320.000 euros per a inversions en aquest mandat

L'increment és del 15% i s'aplicarà a reduir la quota de les llars d’infants, a la plaça Anselm Clavé i al Circuit de Running
Lucas Ramírez, alcalde d'Olèrdola
Lucas Ramírez, alcalde d'Olèrdola

dimecres 27 juliol 2016

En una entrevista al programa “Olèrdola Actualitat”, de Canal 20-Ràdio Olèrdola, l’alcalde, Lucas Ramírez, ha detallat els acords arribats amb la Diputació de Barcelona dins de les Meses de Concertació que estableix l’ens provincial amb els municipis. Pel seu import, aquesta convocatòria és el programa d’ajuts més important que reben els municipis i suposa fixar les prioritats d’inversions en aquest mandat municipal que financia la Diputació.

En una visita recent de la presidenta de la Diputació, Mercè Comesa,  al Consell Comarcal de l’Alt Penedès,  s’acordava amb cada alcalde la distribució de la quantitat assignada als municipis, després d’avaluar les peticions fetes. En el cas d’Olèrdola es dedicaran prop de 320.000 euros en total que han quedat distribuïts en tres projectes: un d’intervenció social i els altres dos d’inversions en espais del municipi. Es tracta d’un ajut de 70.000 euros per la prestació de serveis, que es dedicarà a les llars d’infants. Una intervenció de 90.000 euros anirà destinada a la remodelació de la plaça Anselm Clavé de Sant Miquel, mentre que els 160.000 euros restants es dedicaran a la Muntanyeta per habilitar el projecte de Circuit de Running.

Ramírez oferia una valoració positiva dels recursos confirmats, tenint en compte que Olèrdola rebrà un increment del 15% respecte la darrera convocatòria de les Meses de Concertació. L’alcalde d’Olèrdola destacava que els 70.000 euros de prestació de serveis, repartits en quatre anys, serviran per a rebaixar l’aportació de les famílies al manteniment de les llars d’infants. En aquest sentit l’alcalde recordava que entre l’Ajuntament i la Diputació s’aporta el 71% de la despesa.(àudio)

En el cas de la plaça Anselm Clavé de Sant Miquel, el projecte modificat es preveu presentar als veïns el proper dilluns 1 d’agost, incloent la intervenció de la millora de la xarxa d’aigua al carrer de la Font.(àudio)

L’alcalde exposava que el projecte de cobriment de la pista poliesportiva de l’escola de Sant Pere Molanta ha quedat fora de les Meses de Concertació pel seu volum i perquè encara l’Ajuntament no ha rebut la cessió de l’espai per part de la Generalitat. El govern preveu fer aquesta inversió durant el mandat, aplicant recursos dels romanents de tresoreria que es puguin assolir i amb subvencions.(àudio)

En el cas el circuit de Runnig a la Muntanyeta, la inversió està pendent de  l’aprovació d’una modificació del Pla Especial de la finca municipal.

Escolta l'entrevista a Lucas Ramírez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí(1) i aquí (2)

Document Actions