Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Disponibles 3 noves rutes de senderisme a Olèrdola dedicades a conèixer barraques de pedra seca

S’incorporen a les 2 ja creades sobre aquest patrimoni i són ja 14 els itineraris que s’ofereixen en l’apartat de turisme de la web municipal

dimarts 09 febrer 2021

 

Ja estan disponibles a l' apartat de turisme de la web municipal, www.olerdola.cat,  tres noves Rutes de senderisme de barraques de pedra seca, que s' afegeixen a les 2 que van ser creades l' any passat dedicades a aquest patrimoni.

Tal i com resumeix el regidor de patrimoni i turisme de l’Ajuntament d’Olèrdola, Pere Sadurní, aquestes Rutes tenen l' objectiu de facilitar el coneixement del nostre Patrimoni Natural i el Patrimoni de la pedra seca, així com promoure l' activitat física i els hàbits saludables.

També volen respondre a la demanda detectada entre els visitants del punt d'informació turística durant el 2020, que en un 80%  sol·licitaven informació sobre Rutes de senderisme i passejades.(àudio)

 Amb aquests tres noves incorporacions ja són 14 les rutes de senderisme disponibles al web municipal.

 2 rutes a la Muntanyeta i 1 a Can Trabal

La primera Ruta és La Ruta per 11 barraques de pedra seca i fa un recorregut des de la Muntanyeta fins al Fondo de la Seguera, tornant per la font de l' Ametlló. L’itinerari permet conèixer les barraques que aquests últims anys s' han recuperat gràcies al Centre Excursionista Penedès i l' Ajuntament. La Ruta té 12 km,i té una durada de 2 h.30. A la  Ruta també es poden veure forns de calç, pedreres i fonts, tot recorrent un paisatge de bosc i vinyes.

 La segona Ruta és la Ruta per 3 barraques de pedra seca s' inicia a la Muntanyeta, i fa un recorregut curt, perquè està pensada per fer en família i així iniciar als més petits de casa a la pedra seca i a la Natura. Té un recorregut de 4 km, i 50 minuts de durada.És un recorregut per bosc i vinyes.

 La tercera Ruta és la Ruta per 7 barraques de pedra seca de Can Trabal ,i s' inicia a Can Trabal. Fa un recorregut per paisatge de bosc i vinyes, amb la possibilitat de pujar al Papiol. També es poden veure 2 forns de calç i murs de pedra seca. Té un recorregut de 6,57 km i es pot fer en 1 h 20 minuts.

 Sadurní destacava que, en aquest context de restriccions de mobilitat, durant aquests darrers mesos molts veïns han descobert o revisitat l’entorn natural i patrimonial del municipi.(àudio)

La recent confirmació de que durant aquest 2021 es commemoraria, per part de la Conselleria de Cultura, el centenari de l’inici de les excavacions arqueològiques a la muntanya d’Olèrdola és vist per Pere Sadurní com una molt bona notícia i una oportunitat per difondre també aquesta riquesa patrimonial que conté el municipi. I és que, ben a prop del conjunt monumental, també es poden trobar construccions en pedra seca.(àudio)

A l’apartat de turisme de la web municipal s’inclou un espai amb les 5 Rutes dedicades a la pedra seca, així com la possibilitat d’accedir a dos reportatges que Penedès TV va realitzar dedicats a les  barraques de pedra seca d’Olèrdola, amb el propòsit de donar valor i difusió a aquest Patrimoni de la Humanitat.

 Escolta l'entrevista a Pere Sadurní, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions