Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dissabte dia 15 es presenta i debat a Sant Miquel la pel·lícula “La educación prohibida”

La pel·lícula exposa experiències educatives basades en la cooperació i el respecte al desenvolupament dels infants
Fragment del cartell de la pel.lícula
Fragment del cartell de la pel.lícula

dimarts 04 desembre 2012


Des d’aquest estiu, arreu del món s’estan realitzant presentacions d’una pel·lícula que defensa un model educatiu basat en la cooperació. Es tracta de “La educación prohibida”, un excel·lent treball promogut des d’Argentina per llicenciats i estudiants de Comunicació Audiovisual i que el proper dissabte 15 de desembre també es podrà veure a Sant Miquel. Serà a la sala d’actes del restaurant Masia Catalana La Casa del Conill. Es podrà veure aquesta pel·lícula que s’autodefineix com a “documental i argumental” i debatre per grups sobre les reflexions que planteja, amb una posada en comú final.

La iniciativa de programar aquest acte a Olèrdola ha sorgit de tres persones vinculades al món educatiu del nostre municipi. Noemí Ramírez, mestra de l’escola Bressol El Pàmpol, és una d’elles i ens explica que la pel·lícula és un pretext per a debatre sobre educació. (àudio)

L’acte és obert a tothom perquè, tal i com indica Noemí Ramírez, “la educació és un tema social que ens incumbeix a tothom”. Per això s’ha fet una convocatòria adreçada a centres educatius de diferents etapes, a professionals i a famílies. (àudio)

“La educación prohibida” s’ha pogut finançar gràcies a 704 aportacions, seguint el model de micromecenatge. Recull 90 entrevistes  i 45 experiències educatives que demostrarien que és possible un model educatiu basat en la cooperació, centrat en l’infant i en el respecte als processos de desenvolupament humans. (àudio)

La pel·lícula compta amb la intervenció d’actors argentins que han col·laborat en el projecte de forma desinteressada. És el cas de Gaston Pauls, protagonista de pel·lícules com “9 reinas”. La pel·lícula es pot descarregar per internet a través de la web www.educacionprohibida.org.

El dissabte dia 15 el programa al restaurant La Casa del Conill s’inicia a les 9 del matí, amb la rebuda dels participants. A dos quarts de 10 hi haurà la projecció de la pel·lícula. De 12 a dos quarts d’una, es farà un pica-pica. Fins a dos quarts de dues es preveu fer el debat en grups per acabar, a dos quarts de 2, amb la posada en comú. Es pot confirmar assistència fins el dilluns 10 de desembre , a l’adreça leppenedes@gmail.com indicant nom, cognoms, telèfon i població. L’entrada té un preu de 2’5 euros i inclou el pica pica.

Escolta l'entrevista a Noemí Ramírez, clicant aquí

Document Actions