Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dissabte es podrà seguir una visita guiada als dos cementiris medievals d’Olèrdola

L'activitat és gratuïta i s’ha programat de 12 a 13:30h

dimecres 31 octubre 2018

Sota el títol “La mort a la ciutat d’Olèrdola”, aquest dissabte s’ha organitzat a la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia la visita guiada als cementiris medievals.

I és que les excavacions realitzades als cementiris de les esglésies de Sant Miquel, a l’interior del recinte emmurallat; i les fetes a l’entorn de les restes de l’església de Santa Maria, al Pla dels Albats, han aportat dades que ens permeten apropar-nos a la vida a Olèrdola fa 1.000 anys a través dels seus morts.

La visita s’ha programat de 12 a dos quarts de dues del migdia i és gratuïta. De la mà d’especialistes es proposa descobrir com eren els rituals d’enterrament a les sepultures privilegiades i la relació entre església i cementiri.

Núria Molist, responsable de la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia, indicava que en la visita es podrà comprovar com els cementiris estaven integrats dins de la ciutat i a l’entron de l’església.(àudio)

Les conegudes tombes olerdolanes o antropomorfes són tot un referent en les necròpolis dels segles X i XI i de les primeres que es van conèixer a Europa.(àudio)

La visita de dissabte permetrà conèixer com la ubicació de la tomba en relació a l’església és un signe de diferenciació social, tal i com assenyala Núria Molist.(àudio)

Molist recordava que amb les restes dels cossos trobats es pot establir la dieta dels habitants d’Olèrdola o el seu grup d’origen . Properament, es preveu donar a conèixer un material en 3D editat pel Museu d’Arqueologia que difondrà algunes de les dades que s’han pogut extreure de les restes trobades en excavacions a les necròpolis d’Olèrdola.

Document Actions