Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dissabte es vivia a Moja un participatiu acte de recepció de la Flama del Canigó

La voluntat de l’Ajuntament és la de fer aquest acte itinerant per tots els nuclis del municipi

dilluns 25 juny 2018

Olèrdola ha estat un dels 15 municipis de l’Alt Penedès que aquest dissabte, 23 de juny, ha acollit  la Flama del Canigó. L’acte de recepció popular es vivia al sector de la Plana de Moja, després que un grup de rellevistes de Correm per La Terra fes arribar la torxa fins al Celler Cooperatiu. Un cop es va fer fosc, la flama va servir per a encendre  la foguera de la Revetlla de Sant Joan  que organitzava l’Ateneu Mogenc.FlamaCanig2.JPGFlamaCanig3.JPG

L’alcalde, Lucas Ramírez, llegia el manifest signat per Jordi Cuixart, President d’Òmnium Cultural. En el text s’assenyala que “davant el retorn de la injustícia autoritària i la suspensió de l’autogovern de Catalunya, seguim mostrant a Europa i al món l’anhel irrenunciable de viure en pau i llibertat”. El manifest indica que “la causa contra Catalunya és una causa contra la democràcia”, per afegir que el dret a l’autodeterminació “és un dret fonamental que ni la repressió ni la por segrestaran”.

Per Cuixart  “com més foscor ens volen imposar, més il·lusió tenim perquè la llum de la Flama arribi a més i més gent”.

Aquest era el tercer any consecutiu que Olèrdola organitzava un acte de recepció a La Flama del Canigó. Després de fer-se els dos primers anys a Sant Miquel, la regidora de cultura de l’Ajuntament d’Olèrdola, Arantxa Torres, explicava que l’organització de l’acte aquest 2018 a Moja respon a la voluntat de repartir activitats per tots els nuclis del municipi.(àudio)

A la confluència del passeig de la Plana amb l’Avinguda Carrerada, un grup de veïns va acompanyar als corredors en el tram final de l’arribada de la Flama a Moja. Per Torres, l’acte va ser emotiu i bonic de viure.(àudio)

Entre els presents existia el generalitzat convenciment de que calia un to reivindicatiu en el manifest de La Flama, tal i com recollia el manifest de Jordi Cuixart.(àudio)

Des de l’Ajuntament s’apuntava que l’any que ve l’acte de recepció de la Flama es podria fer a Sant Pere Molanta si en aquest poble se seguís fent revetlla popular i es preparés una foguera.

Escolta l'entrevista a Arantxa Torres, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions