Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dissabte s’inaugura al Centre d’Interpretació Desvalls, a Viladellops, una exposició de plànols del Laberint d’Horta i la museïtzació d’una carrossa del segle XVIII

La inauguració s’ha programat a les 11:00h i comptarà amb el director de l’Arxiu Nacional de Catalunya, Francesc Balada

dimarts 22 octubre 2019

El dissabte a les 11 del matí,  el director de Finca Viladellops, Marcelo Desvalls, i el director de l’Arxiu Nacional de Catalunya,  Francesc Balada, inauguren l’exposició de plànols històrics dels jardins del Laberint d’Horta i la museïtzació de l’espai de la carrossa de gran gala del SXVIII. L'Arxiu Nacional de Catalunya ha preparat aquesta exposició sobre la construcció dels jardins neoclàssics del Laberint d’Horta, que s'afegeix al contingut del Centre d'Interpretació Desvalls, junt amb la carrossa de gran gala construïda a Itàlia l’any 1795, que serà la primera vegada que es mostra al públic Tot això en l’entorn natural i històric de la finca i celler de Viladellops.

 

La carrossa de gran gal·la la adquirir Joan Anton Desvalls i Ardena, marquès de Llupià, a Bolònia l’any 1795 i està declarada Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat. El mateix marquès de Llupià va fer construir els jardins neoclàssics del Laberint d’Horta, entre els anys 1790 i 1801 sota la direcció de l’arquitecte Domenico Bagutti.

L'acte de dissabte, a més de la inauguració formal, conté una activitat cultural de difusió amb la intervenció d’Albert Cubeles, historiador i tècnic en paisatgisme i medi rural; i de Josep Capsir, conservador d’arts decoratives del Museu del Disseny de Barcelona. Es podrà per una visita guiada al Centre d’Interpretació i a l’espai museïtzat de la carrossa del segle XVIII. També es podrà fer un tast de vins i recorregut lliure per Finca Viladellops i gaudir de l'animació a càrrec del "Grup Passi-ho bé Teatre", de Cerdanyola el Vallès.

Document Actions