Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Diumenge el Parc d’Olèrdola acull un taller gratuït d’anellament d’ocells

Es podrà fer des de les 9 a les 12, amb la voluntat de mostrar una tècnica de marcatge que serveix per a estudiar les aus silvestres

dimecres 15 maig 2019

 

Aquest diumenge s’ha convocat el cinquè  taller d’anellament d’ocells al Parc d’Olèrdola. L’activitat és gratuïta i oberta a tots els públics, amb la voluntat de mostrar una tècnica de marcatge que serveix per a estudiar les aus silvestres. El punt de trobada serà al pàrquing del Conjunt Monumental d’Olèrdola, a les 9 del matí. L’activitat durarà fins les 12 del migdia i tindrà lloc a 750 metres del pàrquing, als voltants de la font de l’Alba.

Els ocells seran capturats i després l’activitat de control i anellament de cada exemplar es farà a l’aula taller del conjunt monumental.

Xavier Fernàndez, guia informador del conjunt d’Olèrdola, recordava que aquest any es compleix el 30è aniversari de la primera recollida de dades d’ocells al Parc del Garraf. El recull permet obtenir informació sobre característiques de les aus que es troben a Olèrdola.(àudio)

L’activitat és molt atractiva per a fer en família i els infants poden viure experiències  gratificants com la d’alliberar ells mateixos els ocells un cop s’ha fet l’anellament.(àudio)

La voluntat d’activitats com la de diumenge és la de difondre coneixements, perquè, tal i com resumeix Xavier Fernandez, per protegir primer cal conèixer.(àudio)

 El taller s’ha programat  ja iniciat el mes de maig  per així garantir una major presència i diversitat d’ocells. El taller s’inscriu dins de les activitats promogudes al Parc d’Olèrdola per a difondre a tota la població i de manera amena els valors que conté aquest espai protegit.

Més informació, a la seu d'Olèrdola del Museu d'Arqueologia

Document Actions