Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Diumenge es mostraran peces extretes en les excavacions a la torre de la muralla d'Olèrdola

L'activitat és gratuïta, s'ha programat a les 12.00h i s'inclou dins la Setmana de la Ciència

dimarts 06 novembre 2018

Amb motiu de la Setmana de la Ciència, la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia de Catalunya mostrarà aquest diumenge objectes trobats en les excavacions arqueològiques fetes a una de les torres de la muralla.

Núria Molist, directora de la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia, detalla que les restes permeten fer-nos una idea de com vivien els íbers. (àudio)

L’activitat arribarà a poques hores de que el proper dilluns comenci una  nova campanya d’excavacions a la mateixa torre.

La jornada de diumenge és de portes obertes i les places per a fer l’activitat, programada a partir de les 12 del migdia, són limitades.

Des del Museu d'Arqueologia es destaca que la feina de l’arqueòleg "no acaba un cop finalitza l’excavació, sinó que continua al laboratori i al despatx. La neteja i inventari del material arqueològic recuperat és una de les tasques prioritàries, bàsica per poder datar les estructures i definir l’ús d’un espai, per exemple".

Per això, amb motiu de la Setmana de la Ciència "us mostrarem com s’estudia i què ens expliquen els objectes que trobem". El Museu posa l'accent en què "les excavacions a una de les torres de la muralla romana del recinte ha estat excepcional". Medieval exteriorment, "a l’interior hem trobat l’antiga torre romana desmantellada que, alhora, es fonamenta sobre la torre d’època ibèrica. Un incendi a l’interior d’aquesta torre està permetent a l’equip d’arqueòlegs estudiar el que els ibers guardaven a l’interior i que no varen poder salvar".

Document Actions