Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Satisfacció compartida per l'entrada en funcionament del nou consultori mèdic de Moja

Veïns, professionals i autoritats locals coincidien en valorar que les noves instal·lacions permeten millorar l’atenció sanitària a Olèrdola

dilluns 13 desembre 2021

Divendres tenia lloc la posada en marxa del nou consultori mèdic de Moja. Construït al carrer Sindicat 3, a pocs metres de l’anterior instal·lació, el nou consultori suposa un salt de qualitat en la prestació de l’atenció sanitària al municipi d’Olèrdola , tal i com coincidien a destacar divendres a la tarda durant la jornada de portes obertes les mateixes professionals sanitàries que atenen al consultori, així com les autoritats municipals i la directora de l’Àrea Bàsica de Salut Penedès-Rural, Sara Freixedas.

La construcció del consultori i la instal·lació del seu equipament han anat a càrrec del Servei Català de la Salut, assumint la inversió de 600.000 euros que ha comportat. En els seus 180 metres quadrats, el nou consultori disposa d’una zona d’atenció a la ciutadania, una àmplia sala d’espera i tres consultes: una per infermeria, l’altra per medicina i una tercera polivalent, que s’utilitzarà tant per atendre les urgències, com per a realitzar determinades tècniques d’infermeria, infiltracions o altres procediments.

L’alcalde, Lucas Ramírez, recordava que les gestions per assolir el nou equipament havien començat feia anys davant de la Generalitat i posava l'accent en què s’atenia així una necessitat històrica d’Olèrdola. L’alcalde posava de relleu que el consultori era un espai confortable i recordava que des de l’Ajuntament s’havien facilitat al màxim les actuacions, com la cessió dels terrenys, perquè el nou equipament acabés sent una realitat.(àudio)

La regidora de sanitat de l’Ajuntament d’Olèrdola, Anna Boada, destacava la bona distribució dels espais i la “sensació d’amplitud”. Boada també posava de relleu que una inversió d’aquestes característiques no es produïa massa sovint al territori.(àudio)

Sara Freixedas, directora de l’Àrea Penedès-Rural, manifestava que “ja tocava” estrenar consultori a Moja i posava l’accent en què “les professionals treballaran més còmodament i la ciutadania es mereixia ser atesa en un consultori en condicions”.(àudio)

Després del de Lavern, el consultori de Moja passa a ser el segon dels 24 consultoris de l’Àrea Bàsica de Salut que és de titularitat del Cat Salut. Així, el manteniment de la instal·lació va a càrrec directament de la Generalitat i no de l’Ajuntament. Freixedas indicava que la pressió assistencial als consultoris dels 20 municipis de l’àrea és similar i que la inversió a Olèrdola s’explicava per les condicions deficients de l’anterior consultori. El proper repte serà la construcció del CAP de Santa Margarida i els Monjos.

La infermera Anna Acosta i la doctora Sílvia Crespo es mostraven satisfetes pel “gran canvi” que suposa l’estrena de les instal·lacions. Un dels aspectes on més es nota la millora és en guanyar intimitat.(àudio)

L’equipament és nou i exclusiu pel consultori. Això permet guanyar en fiabilitat i agilitat en àmbits com les proves als pacients. Un bon exemple d’això és que ara es disposa d’un equip portàtil i un altre de fixe per a fer electrocardiogrames.(àudio)

Els veïns que van passar-se divendres per la jornada de portes obertes també compartien aquestes positives sensacions per l’estrena de la instal·lació. La Maria Mercè, veïna de Moja, assenyalava que el poble “es mereixia” poder disposar d’un consultori “del segle XXI”.(àudio)

Escolta les entrevistes de la jornada de portes obertes, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions