Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Doble proposta aquest cap de setmana al Conjunt monumental d’Olèrdola

Dissabte al vespre es pot fer la ruta “Olèrdola, una muntanya d’històries” i diumenge al migdia la visita "Olèrdola, una ciutat medieval al cor del Penedès"

dimecres 23 juny 2021

 

Activitat saludable a la natura i coneixement del patrimoni es donen la mà aquest dissabte 26 de juny al vespre en la ruta  “Olèrdola , una muntanya d’històries”.

Es tracta d’una passejada guiada de 5 quilòmetres de recorregut pel parc d’Olèrdola on es podran descobrir elements patrimonials interessants com construccions de pedra seca, forns de calç o balmes que van ser ocupades a la prehistòria. Mentre es camina prop d’aquests vestigis que ha deixat la història al nostre territori es poden admirar excel·lents vistes panoràmiques del Penedès

Les places són limitades. L’activitat es realitzarà de 19 a 21:30h. El punt de partida de l’activitat és l’aula didàctica, a l’entrada del Conjunt Monumental.

Reserves a Via Penedès

Visita medieval diumenge

Aquest diumenge 27 de juny es pot seguir la visita "Olèrdola, una ciutat medieval al cor del Penedès". Programada a partir de les 12 i fins  les 13.30h, l’activitat ens remet a principis del segle X , quan el comte Sunyer va impulsar la creació d'una ciutat al sud del Llobregat. L'estratègica muntanya de Sant Miquel, rodejada de penya-segats i on en època romana republicana s'hi havia construït un potent castellum, esdevingué el lloc triat. A partir de la torre de guaita romana es creà un castell de frontera i, als seus peus dins les imponents muralles, una ciutat amb cases, tallers, cellers i graners. L'església preromànica de Sant Miquel i el seu cementiri de tombes antropomorfes s'encarregarien de vetllar per les ànimes dels cristians.

Immediatament la ciutat cresqué i es creà un gran suburbi fora muralles presidit per l'església de Santa Maria i el seu cementiri. 

Descobreix amb aquesta visita com era la vida a Olèrdola fa mil anys i quins van ser els moments cabdals de la seva història, des de les lluites contra els sarraïns fins a la proclamació de Mir Geribert com a Príncep d'Olèrdola. 

Visita gratuïta inclosa en el preu de l’entrada al recinte

Reserves a la seu d'Olèrdola del MAC

Document Actions