Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Donar suport al jovent per facilitar el seu desenvolupament, gran propòsit de la regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Olèrdola

Els Espais Joves d’Olèrdola ofereixen activitats i assessorament i estan a disposició dels i les joves de 12 a 30 anys
Sergi Martínez, regidor de Joventut; Rebeca Torres, dinamitzadora dels Espais Joves
Sergi Martínez, regidor de Joventut; Rebeca Torres, dinamitzadora dels Espais Joves

divendres 10 novembre 2023

 

La regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Olèrdola té el gran propòsit de donar suport al jovent del municipi per facilitar el seu desenvolupament. Així ho resumia el nou regidor de Joventut, Sergi Martínez, en una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola. Durant l’entrevista Martínez ha subratllat que el jovent del municipi té a la seva disposició Espais Joves que, a més de ser punts de trobada i espais lúdics, ofereixen activitats i assessorament en àmbits que són del seu interès, com els estudis, l’ocupació laboral o les xarxes socials. (àudio)

Espais Joves de dimarts a divendres, de 16.00 a 20.00h

Sempre en horari de 4 a 8 de la tarda, els Espais Joves d’Olèrdola obren els dimarts a Can Trabal(llevat del primer dimarts de mes). Al local Rossend Montané de Sant Miquel els primers dimarts de mes. Al Centre Cívic La Xarxa de Moja, els dijous. I al Centre Cívic Gatzara de Sant Pere Molanta, els divendres.  Rebeca Torres, dinamitzadora de  joventut d’Olèrdola, explicava que els Espais Joves van dirigits a jovent dels 12 als 30 anys. En aquesta franja d’edat tan àmplia hi conviuen necessitats i interessos diferents que s’intenten canalitzar a través de serveis i activitats. (àudio)

El regidor de joventut incidia en aquesta voluntat  de tenir ben present la diversitat d’edats. I és que el jovent de 20 a 30 anys expressa preocupacions diferents  a les que pot manifestar un jove que acaba d’entrar a l’institut.(àudio)

Rebeca Torres treballa dinamitzant els Espais Joves d’Olèrdola des d’aquest mes de setembre. En aquest temps ha pogut constatar una pràctica que és present en el conjunt d’espais de joventut: que l’equipament és utilitzat  majoritàriament per joves de 12 a 18 anys. En alguns casos els majors d’edat plantegen poder autogestionar l’ús d’espais joves. A Olèrdola és una possibilitat que es preveu tractar. (àudio)

Activitats

Joves d’Olèrdola van participar en la Sortida Jove a Port Aventura, que el dissabte 4 de novembre reunia a prop de 300 joves de serveis joves de la comarca. La setmana del 20 de novembre organitzen activitats contra la violència masclista, en commemoració del 25N. I el 30 de novembre s’organitza un taller de ceràmica, a les 17.30h, al Centre Cívic La Xarxa de Moja.

Pel mes de febrer es preveu organitzar l’Esquiada Jove i durant el mes d’abril es planifica poder oferir una tarda de videojocs.

Sergi Martínez també avançava la voluntat d’organitzar una trobada de joves del municipi que afavoreixi la interrelació del jovent dels diferents nuclis d’Olèrdola.

Escolta l’entrevista a Sergi Martínez i Rebeca Torres, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions