Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Donat per controlat l’incendi del Fondo de la Seguera

Es continua remullant la zona amb quinze dotacions terrestres i el suport de dues dotacions aèries
La rapidesa i coordinació dels efectius han estat claus
La rapidesa i coordinació dels efectius han estat claus

dimecres 06 novembre 2013

Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat a la una del migdia l’incendi que aquesta nit ha afectat el municipi d’Olèrdola. Les primeres estimacions indicaven que havien estat una quinzena les hectàrees afectades. Després de l’avaluació dels Agents Rurals, s’ha rebaixat la xifra de superfície cremada fins a situar-la en 7’9 hectàrees de vegetació forestal.

El foc ha afectat el paratge situat entre Les Cases de la Vall i el castell d’Olèrdola. L’avís de l’incendi es va rebre a les dues de la matinada. Tot apunta que les flames s’haurien originat en una pista propera a Les Cases de la Vall, a tocar de la carretera de Daltmar, entre aquest nucli del municipi i Can Castellví. En un punt molt pròxim es va registrar l’incendi que també va afectar fa 10 anys superfície del Parc d’Olèrdola.

El cap d’intervenció dels bombers, Santi Lleonart, indicava que la sequera acumulada i el fort vent que ha bufat aquest dimarts eren factors de risc que feien preveure que l’incendi podia agafar majors proporcions.(àudio)

Amb la sortida del sol, quatre dotacions aèries s'afegien a les tasques d'extinció que realitzaven els 30 vehicles terrestres desplaçats. Cap a dos quarts de set del matí, el foc passava a estar en fase de control. Des del primer moment de l’incendi, l’Ajuntament d’Olèrdola ha fet un seguiment directe de les evolucions del foc, amb un dispositiu encapçalat pel mateix alcalde, Josep Tort, així com pels regidors Xavi Serramià, Eva Ruiz i Joan Forns.

Per prevenció, durant la matinada es va desallotjar a 8 persones de la masia de Can Ximet. Després de ser ateses a l’Ajuntament, a primera hora del matí podien tornar a l’habitatge. Un dels motius de preocupació era que l’eix de trajectòria de l’incendi podria comportar afectar Daltmar. L’evolució del vent i la suficient dotació de mitjans han impedit que el foc s'agreugés. (àudio)

Llevat de la regulació de l’accés a alguna pista forestal, no s’ha vist afectada cap xarxa de comunicació. En les tasques d’extinció hi han participat 30 vehicles terrestres dels bombers, 2 helicòpters, un avió i un helicòpter de comandament. Han realitzat també tasques de suport els agents municipals i l’Adf d’Olèrdola, que en algun moment de la nit van resultar claus a l’hora d’indicar els camins per on atacar el foc i per poder accedir als hidrants.

Aquesta tarda, els bombers continuen remullant la zona i repassant el perímetre amb unes quinze dotacions terrestres i el suport de dues dotacions aèries. De les dues dotacions aèries que hi tenen els bombers treballant, una és un helicòpter de comandament.

L’alcalde d’Olèrdola ha agraït la tasca dels bombers, Adf’s, agents i cossos de seguretat perquè “amb la feina feta han fet possible que l’incendi no tingués conseqüències més greus”. Josep Tort també ha posat l’accent en la immediata i fluïda col·laboració obtinguda per part del director del Parc, Santi Llacuna, així com el treball conjunt realitzat amb el municipi veí de Canyelles, encapçalat per la seva alcaldessa, Rosa Huguet.

Escolta l'entrevista a Josep Tort, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Escolta l'entrevista a Santi Lleonart, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions