Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dos veïns d’Olèrdola que van ser hospitalitzats per la COVID-19 adverteixen que no podem abaixar la guàrdia davant el coronavirus

Carles Comajuncoses i Raimon Herraiz recorden que la Covid pot afectar a tothom
Carles Comajuncoses i Raimon Herraiz
Carles Comajuncoses i Raimon Herraiz

dilluns 22 març 2021

Fa ja més d’un any que la Covid ens va capgirar la vida. Des de l’aparició dels primers casos i fins avui, han estat prop de 6.500 les persones diagnosticades de Covid a la comarca. Segons les dades facilitades dilluns de la setmana passada pel Consorci Sanitari de l'Alt Penedès i Garraf, en els hospitals de Vilafranca i de Sant Camil s’han comptabilitzat des del mes de març de l’any passat un total de 248 defuncions per coronavirus.

Per no oblidar que la pandèmia no s’ha acabat i per contribuir a tenir ben present la necessitat de no abaixar la guàrdia, l’emissora municipal de ràdio ha recollit el testimoni de dos veïns del municipi, en Raimon Herraiz i en Carles Comajuncoses, que aquests darrers mesos han superat la COVID després d’haver estat ingressats a l’hospital.

Raimon Herraiz és infermer a l’ Hospital de Sant Camil de Sant Pere de Ribes. Té 46 anys i va patir la COVID-19 durant els primers dies de la primera onada. Afectat per una pneumònia, va estar ingressat en dues ocasions i va ser donat d’alta de l’hospital el Divendres Sant de l’any passat. Ell era conscient que “alguna cosa no anava bé” i tenia present que les pneumònies poden empitjorar en molt poc temps. Com a professional sanitari, assenyala que ningú s’hagués imaginat l’abast que ha tingut la COVID.(àudio)

Carles Comajuncoses treballa com a tècnic a TV3 i té 42 anys. Va donar positiu en un test que se li va fer el 6 de gener. I al cap de tres dies va ingressar a l’Hospital de Vilafranca.Va anar perdent capacitat pulmonar i va acabar ingressant a l’UCI dels Camils. Un dia crític li van aplicar un tractament de xoc que va funcionar i va evitar la  sedació i ser intubat. En aquell moment va intentar tenir “pensaments positius” i va pensar que encara li quedaven “moltes coses per fer”.(àudio)

Tots dos coincideixen en transmetre el missatge que la COVID pot afectar a tothom. (àudio)

Viure una experiència tan intensa com aquesta fa que canviïn coses a la vida. El Raimon explica que ha estat tot un aprenentatge i el Carles ens assenyala que ara veu les coses des d’un prisma nou.(àudio)

Escolta l’entrevista a Raimon Herraiz i a Carles Comajuncoses, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions