Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Durant aquest 2013 es faran treballs de consolidació en la muralla del conjunt monumental d’Olèrdola

El propòsit és el de frenar el deteriorament de les parts més malmeses i prioritzar la seguretat dels visitants

dilluns 14 gener 2013

 

 

Durant aquest 2013 es realitzaran treballs de consolidació a la muralla romana del conjunt històric d’Olèrdola. Tal i com ha confirmat la responsable de la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia de Catalunya, Núria Molist, la intervenció servirà per consolidar les parts més malmeses de la muralla.

Fa dos anys es va elaborar un ambiciós projecte de restauració i de consolidació, que incorporava l’adequació de l’entrada al Conjunt històric, així com la reubicació a la muralla de blocs de pedra. La situació econòmica ha fet que d’aquest projecte inicial ara només es contempli fer una part. El Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Patrimoni, ha optat per prioritzar la seguretat i centrar-se en la consolidació, aparcant la restauració. Per Núria Molist, tenint en compte l’actual context econòmic, “millor això que no res”(àudio)

D’un extrem a l’altra del penya-segat, la muralla té una llargada de 145 metres i una amplada de 2 metres. L’altura original màxima conservada és de 4 metres. Els treballs es realitzarien en la part de la muralla més deteriorada, la que dóna a la banda de Canyelles. El tram de l’altra banda ha estat reformat fa 70 anys i no presenta cap risc per la seguretat dels visitants.(àudio)

Núria Molist indica que la Direccó General de Patrimoni ha inclòs aquests treballs en la llista d’actuacions d’aquest 2013. Des del Museu es preveu que els treballs es facin durant els propers mesos. (àudio)

El projecte inicial de fa dos anys tenia un pressupost de 500.00 euros. La consolidació del tram més malmès encara no té un pressupost detallat, però sí que es pot anunciar que suposarà “bastant menys de la meitat” de la inversió que caldria afrontar amb la totalitat del projecte.

Escolta l'entrevista a Núria Molist, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí.

 

Document Actions