Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Durant aquest mes de juliol es farà una campanya d’excavacions arqueològiques al Pla dels Albats

Un dels objectius és el d’excavar la possible església preromànica per tal de confirmar la seva funcionalitat

dijous 04 juny 2015

Una excavació arqueològica prevista al Pla dels Albats permetrà obtenir més dades per a conèixer millor la ciutat medieval d’Olèrdola. Les excavacions s’han planificat fer entre el 6 i el 30 de juliol, amb arqueòlegs professionals i estudiants de la Universitat de Barcelona i altres universitats catalanes. Un dels codirectors de les excavacions, l’arqueòleg Xavier Esteve, indicava que un dels propòsits és el de desenrunar l’església romànica de Santa Maria per poder fer-la visitable.(àudio)

Un altre dels objectes de la campanya és el d’excavar la possible església preromànica per tal de confirmar la seva funcionalitat. També es persegueix descobrir noves tombes intactes,  per poder seleccionar algunes que seran excavades per tal de permetre conèixer les característiques físiques, de salut i alimentació dels penedesencs medievals.  (àudio)

Entre els segles  X i XII, Olèrdola va ser una de les més importants civitas del Comtat de Barcelona. Fora de muralles, comptava amb un barri on hi havia  carrers i cases, cisternes, premses i sitges dels primers repobladors medievals, així com amb una església romànica i un cementiri de tombes antropomorfes excavades a la roca.

Un propòsit de la campanya és el de consolidar les estructures descobertes i senyalitzar-ho i museïtzar-ho per poder facilitar la comprensió del jaciment pels visitants.

De la mateixa manera que es desitja que el casal d’estiu dedicat a l’arqueologia, l’Arqueocasal, tingui continuïtat, també es preveu que les excavacions seguiran fent-se en propers anys gràcies al compromís plurianual establert per la Universitat de Barcelona. (àudio)

Amb el propòsit de fer més accessible a tothom la tasca que es fa per a difondre el coneixement històric, els promotors de les excavacions conviden a tothom a visitar el Pla dels Albats per a veure la feina dels arqueòlegs en aquesta campanya.

 

Document Actions