Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Durant aquesta Festa Major es mostren al carrer 8 quadres dedicats als balls populars de Moja

Són obra del servei de "Recursos per emportar" de l’Escola d’Art Arsenal i s’exhibeixen en les façanes d’edificis de carrers per on passaria la cercavila

divendres 24 juliol 2020

 Aquesta és una Festa Major sense actes presencials, però qui passegi pels carrers del poble de Moja pot veure els balls populars durant aquests dies. Hi són presents a través d’ obres artístiques elaborades per alumnes graduades a l’Escola d’Art Arsenal. I és que un total de vuit quadres, un per cadascun dels balls populars de Moja, s’estan exhibint en les façanes d’edificis de carrers per on passaria la cercavila.

La iniciativa va partir de la Comissió de Festes, que va fer l’encàrrec a l’Escola d’Art Arsenal. El centre vilafranquí ofereix a entitats, empreses i institucions el servei de “Recursos per emportar”, que fa possible l’execució d’aquests treballs artístics. Jordi Gibert, professor de l’escola i coordinador de “Recursos per emportar”, exposava que la idea era la de fer sentir la Festa Major en un any on no hi haurà cercavila presencial.(àudio)

Els murals han estat obra d’Anna Florido, Laia Vizcaino i  del mateix Jordi Gibert. Un cop confirmat l’encàrrec  pocs dies abans de l’inici de la Festa Major, es van poder completar els quadres en només una setmana, després de sessions maratonianes de treball . Per recollir com representaven cadascun dels balls, la Comissió de Festes va facilitar un gran volum d’imatges. Els quadres recullen amb exactitud tots els detalls dels balls.(àudio)

Cada quadre té una mida de 2 metres d’amplada i d’1 metre d’alçada. Estan elaborats amb pintura plàstica, amb algun apartat fet en sprai. El conjunt de l’obra configura, amb les vuit peces juntes, un mural de 16 metres d’amplada per 8 metres d’alçada. Un cop exhibides al carrer aquests dies de Festa Major, les obres quedaran en propietat de la Comissió de Festes, que ara haurà de decidir el seu emplaçament definitiu. Jordi Gibert apunta algunes possibilitats d’ubicació, com instal·lar els quadres en l’espai dedicat al balls que hi ha al Local Nou.(àudio)

Qui desitgi veure les obres les podrà trobar repartides en els carrers del casc antic del poble per on passa la cercavila. Al Carrer Lluís Companys hi ha el quadre dels Cavallets. A la plaça Major, el dels Diables. Al carrer de la Carrerada es poden veure les bastoneres “El Toc d’Olèrdola” i el Drac. El quadre del ball de Cintes se’l pot trobar al carrer mossèn Pere Serra. Al carrer Migdia estan les panderetes; els Capgrossos al carrer Germandat i els Gegants al carrer Sant Jaume, al pati posterior de la capella de Sant Cugat.

Escolta l’entrevista a Jordi Gibert, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

La ubicació exacte dels quadres, es pot consultar a la web de la Comissió de Festes de Moja.

 

Document Actions