Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Durant el 2019 es va incrementar un 33% a Sant Pere Molanta l’ús del servei del Bibliobús

La memòria d’activitats del Bibliobús constata que el 27% de la població d' Olèrdola té carnet de les biblioteques

dimecres 08 abril 2020

L’increment d’usos a Sant Pere Molanta és una de les dades més rellevants relacionades amb Olèrdola que recull la memòria de l’any 2019 del Bibliobús El Castellot, el servei de biblioteca itinerant que forma part de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. Durant l’any passat l’increment registrat de serveis de préstecs a Sant Pere Molanta ha estat del 33%, passant dels 1.368 préstecs de l’any 2018, als 1.823 de l’any 2019. La xifra representa la millor dada del servei dels últims cinc anys.

A Moja, després de l’espectacular pujada del 98% registrada durant el 2018, els préstecs van disminuir en un 23% el 2019, “trencant la tendència a l’alça dels últims tres anys”, segons assenyala la mateixa memòria.

Si tenim com a referència la seqüència dels darrers 5 anys, els dos nuclis d’Olèrdola són els que més han augmentat en ús del servei entre els 13 pobles que cobreix el Bibliobús el Castellot, sobresortint l’increment acumulat del 42 % a Moja. La dada s’explicaria pel canvi d’ubicació de la parada, que va passar d’estar instal·lada a la plaça de l’Església de Moja a ubicar-se davant de l’escola Circell.

De la seva banda, la Regidoria d' Ensenyament de l’Ajuntament ha felicitat a la directora del bibliobús Marina Llobet pel 25è aniversari del Bibliobús, “ i per la gran feina feta al municipi ,també organitzant tallers i activitats a les escoles, així com donant suport també al club de lectura”.

Marina Llobet destacava que les dades d' Olèrdola són molt bones, tot posant l’accent en què “a Sant Pere Molanta hem fidelitzat molts usuaris i usuàries, i moltíssimes tardes hem tingut el bibliobús ben ple".

A Olèrdola tenen carnet de les biblioteques 1.011 persones,  el 27 %  de la població. La xifra indica que hi ha marge per augmentar-ne l´ús, que és del 31% de mitjana en els 11 municipis on presta servei el Bibliobús. Amb aquesta voluntat, seguint les recomanacions de la Memòria, des de la Regidoria d' Ensenyament s' ha traslladat a les Escoles Bressol i als grups de joves del municipi que el servei està obert per atendre la seva demanda i poder realitzar possibles activitats de col·laboració.

L' horari habitual del bibliobús ,quan es reprengui el servei és:

- a Moja, els dijous cada 15 dies de 16 h a 19 h,

-a Sant Pere cada 15 dies de 15.30 h a 18.30 h.

Amb aquesta periodicitat , el Bibliobús s’instal·la davant de les escoles.

Document Actions