Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Durant el 2021 es va incrementar un 55% a Moja l’ús del servei de préstec al Bibliobús

A Sant Pere Molanta s’ha trencat la tendència a la baixa de l’any anterior i l’augment ha estat del 3%

divendres 08 abril 2022

 

La memòria del bibliobús El Castellot corresponent al 2021 certifica que durant l’any passat es va incrementar al municipi d’Olèrdola l’ús d’aquesta biblioteca itinerant.

Amb 1.555, l’any 2021 els préstecs han augmentat a Moja un 55%. Es tracta d’una dada molt positiva si comparem amb la davallada del préstec a la majoria de municipis de la ruta del bibliobús. Durant la tardor, es detecta un fort ús del servei del bibliobús per part de la comunitat educativa, club de lectura i públic familiar.

A Sant Pere Molanta, amb 1.180 préstecs, la xifra ha augmentat un 3% respecte el 2020, trencant amb la tendència a la baixa de l’últim any. Tot i que es tracta d’un tímid augment, el mateix bibliobús valora que és una dada molt positiva si la comparem amb la davallada del préstec a la majoria de municipis de la ruta del bibliobús.

 A Olèrdola tenen carnet de la Xarxa de Biblioteques 889 persones, xifra que suposa un 23% de la població del municipi

Durant l’any 2021 es va programar un total de tres activitats per a públic infantil a les Biblioteques Obertes d’Olèrdola: Un taller de lectoescriptura a Sant Pere Molanta i un espectacle de petit format i un BiblioLab sobre Sostenibilitat a Moja.  A més d’aquestes activitats , el Bibliobús va programar a l’espectacle “Subi&Anna: El Joc dels contes dibuixats”, el 6 de maig; i els tallers TAAT BCN, amb Núria Martínez, el 17 de maig. També es va oferir una activitat per adults a Moja, amb l’espectacle de Mònica Torra “Fes-li el salt amb Roald Dahl” que es va poder veure al Local Nou el 24 d’octubre. Una altra de les propostes que va traslladar Olèrdola el Bibliobús va ser l’activitat “Bibliolab sostenibilitat.Funbrain: Natura Connectada”, l’11 de novembre.

El bibliobús també deixa la seva empremta al municipi com a col·laborador actiu del Club de Lectura. A Olèrdola, el club de lectura està format per 18 participants inscrites i es reuneixen al Centre Cívic La Xarxa de Moja el penúltim dijous de cada mes. El coordina la Maria Morell, responsable de la Biblioteca Oberta de les escoles d’Olèrdola.

El regidor d’ensenyament de l' Ajuntament d’Olèrdola, Pere Sadurní, ha expressat la seva satisfacció per les dades de la memòria del Bibliobús al municipi durant el 2021, especialment perquè la xifra de préstecs ha suposat recuperar les dades d’abans de la pandèmia. Sadurní posa de relleu que  Olèrdola és el tercer municipi amb més préstecs del bibliobús El Castellot.
Des de l’Ajuntament també es vol agrair al bibliobús i a la Diputació aquest servei “molt important pel nostre municipi d' apropar la cultura i la lectura” així com per tota la tasca que fan amb el club de lectura, els tallers i espectacles que organitzen al municipi

Increment de freqüència a Olèrdola

El Bibliobús El Castellot incrementarà properament la seva freqüència de pas a Olèrdola. Fins ara el bibliobús alternava quinzenalment les dues parades al municipi i , a partir del dijous 21 d’abril, la freqüència de pas a cadascuna d’aquestes dues parades serà setmanal.

La parada a Moja es mantindrà dijous a la tarda, en el mateix horari i emplaçament: de 15:30 a 18:00h, davant de l’escola Circell. A Sant Pere Molanta, el bibliobús s’instal·larà cada setmana els divendres, i no pas els dijous. El primer divendres de parada setmanal, davant de l’escola Rossend Montané, serà el proper 22 d’abril. L’horari es manté i aquest servei de biblioteca itinerant estarà obert de 15.30 a 18.00h.

Així, després d’aquest dijous, aquest mes d’abril el bibliobús estarà a Sant Pere Molanta els divendres 22 i 29.

A Moja, es podrà trobar el bibliobús aquest mes d’abril els dijous 21 i 28.

Document Actions