Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Durant el pregó Lydia Girona contagia il.lusió per viure la Festa Major de Sant Miquel

En un pregó ple de vivències, Girona reivindica els valors de germanor de la festa i que “és de tots”

dissabte 08 octubre 2016

El pregó de la Festa Major de Sant Miquel d’Olèrdola ha suposat tota una reivindicació dels valors positius que per a un poble té viure amb intensitat la festa. La pregonera, Lydia Girona, ho exemplificava amb les seves pròpies vivències, per acabar concloent que la “Festa Major agermana, fa família, hi ha retrobaments i recordem a aquells que ens han deixat”. Per Girona, la Festa Major és “nostra, de tots i de sempre”.copy_of_LydiaPreg1.JPG

Els veïns i convidats que omplien aquest divendres a la nit el local Rossend Montané van poder escoltar un pregó de registre íntim, ple de vivències personals, pronunciat per una miquelenca que viu al poble des de fa 26 anys i que “pels nascuts al poble” és una nouvinguda “ tot i que he mirat d’integrar-me tant com he pogut i he sabut”.

Del seu pas a l’Ajuntament com a regidora durant 5 anys, Girona assenyalava que li va servir per adonar-se que és molt difícil complir amb la teva tasca “tot i sabent que no la pots defugir”. Girona indicava que  “mai pots fer les coses a gust de tothom”, per afegir que “en un municipi tan petit com el nostre, tothom hauria de ser regidor en un moment o altre, amb la implicació i responsabilitat que comporta”.I és que així, “tots veuríem les coses d’una altra manera”.

El detall de la Festa Major de l’any 93, quan va tenir convidats a casa mentre era membre de la Comissió de Festes, va ser un eficaç vehicle que Lydia Girona va utilitzar per manifestar la feina que comporta organitzar activitats pel poble.

Els records d’infantesa a Vilafranca, els preparatius gastronòmics de la família per a cuinar 100 canelons per festa major, així  com les primeres festes viscudes a Sant Miquel quan encara no hi vivia, van ser altres  passatges que van contribuir a donar un segell ben personal a un pregó que va saber transmetre la joia que suposa viure amb plenitud la Festa Major.

Pots llegir tot el text del pregó, clicant aquí

Pot escoltar íntegre el pregó, enregistrat per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Escolta les entrevistes després del pregó realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola a Lydia Girona i a l’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez

Document Actions