Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Durant el pregó de la Festa Major de Moja Xavi Puig farà una crida a participar en les activitats que es fan al poble

Puig acumula un ampli bagatge en entitats a Moja i per a ell fer el pregó “és tot un honor”
Xavi Puig, pregoner de la Festa  Major de Moja d'aquest 2021
Xavi Puig, pregoner de la Festa Major de Moja d'aquest 2021

dimarts 20 juliol 2021

 És una llàstima que els veïns de Moja no se sentin involucrats en les activitats que es fan al poble. Així ho considera Xavi Puig, pregoner aquest 2021 de la Festa Major de Moja, que en una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola ja ha avançat que aquesta falta d’implicació dels veïns en actes que es fan al seu poble serà una de les temàtiques que tractarà en el pregó. Xavi Puig considera que la proximitat amb Vilafranca “és una excusa recurrent” i lamentava que no hi haguessin, al seu entendre, aquestes ganes de participar en les activitats que es fan  al poble.(àudio)

Xavi Puig farà el pregó de la Festa Major de Moja aquest divendres, a les 8 del vespre, a la plaça de l’Església. Fer el pregó s’afegirà a la llarga llista d’activitat associativa i d’implicació ciutadana que acumula aquest veí de Moja, de 65 anys d’edat, que viu al poble des de fa 40 anys.

Casat i pare de dos fills, Puig es va jubilar ara fa 4 anys després de ser comercial i cap de vendes a la zona de dues empreses multinacionals. Fill de Sant Pau d’Ordal, en aquest poble del municipi de Subirats ja va començar a implicar-se en l’organització d’activitats culturals, especialment en l’organització dels ja mítics  concerts  musicals que van portar a Sant Pau d’Ordal les principals veus de la cançó en català. Ja a Moja, va ser membre de l’AMPA de l’escola i després de l’AMPA de l’Institut Eugeni d’Ors de Vilafranca, va participar en els inicis de l’organització de la Pujada al castell d’Olèrdola i va ser membre de la colla de Geganters. També ha format part de la Comissió de Festes i de la Junta de la Societat Cultural Sant Jaume, essent el seu últim president. La seva capacitat comunicativa i veu radiofònica l’han convertit en “speaker” d’esdeveniments esportius al poble, com la Marxa BTT o la mateixa pujada atlètica al castell. Ha col·laborat en la Trobada d’Olèrdola i va ser regidor de l’Ajuntament durant 8 anys, del 1991 al 1999, formant part d’una Agrupació d’Independents.

En l’entrevista a l’emissora municipal de ràdio, Xavi Puig  avança que en el pregó els missatges que vol transmetre també inclouran la necessitat de tenir cura del medi ambient o el rebuig a la repressió “que pateixen algunes nacions”.  També afirma que li “entristeix”  haver estat l’últim president de la Societat Sant Jaume i apunta que li sap greu que es perdés l’entitat perquè, tal i com cantava Raimon, “qui perd els orígens perd identitat”.

Per Puig, fer el pregó és tot un honor. L’oferiment rebut per part de la Comissió de Festes li va provocar una gran alegria. El seu propòsit és el de passar-s’ho bé i fer que les persones que hi vagin també s’ho passin bé.(àudio)

Gran amant de la música, les parts dels pregó s’aniran enllaçant a partir de diferents peces musicals. El seu plantejament és el de seguir un guió preestablert, però no llegirà un text tancat. Vol deixar marge a la improvisació i que el pregó depengui “de com estigui en aquell moment”.(àudio)

El pregó íntegre es podrà escoltar a Canal 20-Ràdio Olèrdola l’endemà dissabte, a les 15.00h, en un programa especial dedicat a la Festa Major de Moja. També es podrà escoltar, a partir de dissabte i quan es desitgi en l’apartat de Ràdio a la Carta de la web municipal

Escolta l’entrevista a Xavi Puig, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí.

Document Actions