Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El “Barna Brass Quintet” dóna relleu a l’inici del curs que l’escola de Sant Pere dedica a la música

Durant el curs tota l’escola compartirà activitats musicals, assistirà a audicions i s’acolliran més concerts

dilluns 21 novembre 2016

El quintet de metall “Barna Brass Quintet” oferia divendres dues audicions al gimnàs de l’escola de Sant Pere Molanta. La qualitat de la formació musical, interpretant un repertori adaptat a l’edat dels alumnes, va donar un inici ben lluït al projecte transversal dedicat a la música que aquest curs 2016-17 treballaran els alumnes de totes les edats de l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta.

Toni Chelvi , membre del “Barna Brass Quintet” , explicava que la seva formació té el propòsit de fer gaudir als infants amb la música, plantejant-se les audicions de manera molt dinàmica i pedagògica per atrapar als infants. (àudio)Quintet2.JPG

La Barna Brass Quintet va oferir dos repertoris diferenciats, tenint en compte que  la  primera audició era per a alumnes d’educació infantil i la segona per a alumnes de primària. En el cas dels alumnes d’infantil es va combinar la interpretació de repertori popular català amb peces universals de la factoria Disney. (àudio)

Durant l’audició, els infants van haver d’endevinar i cantar cançons tradicional com el “Sol solet” i van poder veure com s’interpretava una de les peces més conegudes de la pel·lícula “Blancaneus”, mentre es projectaven les imatges dels nans anant a treballar.

Un dels objectius de la sessió també era que els infants coneguessin els noms dels instruments del quintet, així com donar a conèixer algunes de les seves característiques. (àudio)

Gemma Ravell, mestra de música de l’escola, es mostrava molt satisfeta pel funcionament de les audicions, posant l’accent en la capacitat didàctica del quintet i en la seva habilitat per posar-se  al nivell dels infants. Gemma Ravell explicava que un dels propòsit del projecte dedicat a la música és el d’oferir l’oportunitat a tots els alumnes  de l’escola d’accedir a escoltar música en directe. (àudio)

Gemma Ravell assenyala que la música “afavoreix les capacitats cognitives i la convivència”. Que es faci un projecte transversal compartit per tot el centre, fa que “tothom  col.labori i es faci escola”. (àudio)

Durant aquest curs es preveu anar a escoltar audicions  a Barcelona  i a Vilafranca. A l’escola seguiran acollint concerts i activitats musicals en directe, com la que es preveu fer durant el final de curs amb una batukada. També hi ha la previsió de reservar espai per audicions protagonitzades a l’escola per pares d’alumnes o per alumnes que estiguin aprenent a tocar un instrument.

El concert a Sant Pere Molanta dels “Barna Brass quintet” ha estat possible gràcies a l’aportació de l’Ajuntament d’Olèrdola.

Escolta les entrevistes a Toni Chelvi i Gemma Ravell, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions