Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El 23% de la població del municipi té carnet de la xarxa de biblioteques

Elevat ús del bibliobús a Olèrdola durant el 2020, malgrat l’aturada del servei durant 3 mesos i la posterior reducció d’horaris

dilluns 03 maig 2021

 

La memòria del Bibliobús El Castellot de l’any 2020 recull un lògic descens de l’ús d’aquest servei. Del 13 de març al 23 de juny hi ha haver un tancament forçós del servei presencial  degut a la crisi  sanitària de la COVID-19 i a partir del 25 de juny els horaris i la freqüència del servei s’han vist reduïts. Malgrat aquesta afectació, a Olèrdola es va registrar un ús elevat del bibliobús.

A Moja només han disminuït els préstecs un 4%

La memòria del Bibliobús posa de manifest que durant el 2020 a la parada de Moja es van registrar 998 préstecs. La xifra representa una disminució d’un 4% respecte l’any anterior. No es tracta d’una dada negativa “si ho comparem amb la davallada del préstec a la majoria de municipis de la ruta del bibliobús”, segons indica la memòria. Des del Bibliobús també es posa l’accent en què “durant la tardor es detecta un fort ús del servei del bibliobús per part de la comunitat educativa, club de lectura i públic familiar”.

A Sant Pere Molant s’arriben als 1.146 préstecs

Respecte l’any 2019, el total de préstecs a Sant Pere Molanta ha disminuït un 37%, trencant amb la tendència a l’alça dels últims quatre anys. La memòria indica que “aquest fet es deu principalment a l’aturada del servei durant els mesos de març a juny i a la disminució d’hores i freqüència del servei fins al mes de desembre”.

 La memòria també valora molt positivament la difusió que fa l’Ajuntament del servei de bibliobús, així com la col·laboració amb les escoles d’Olèrdola. També s'assenyala que la població del municipi amb carnet de la xarxa de biblioteques és de 869, un 23% dels habitants.

Durant el 2020 es van equilibrar les dades d’usuaris de Sant Pere Molanta(1.146) amb les de Moja( 998). En els dos casos, la tipologia d’usuaris és el públic familiar, que utilitza el servei quan van a recollir els fills i filles a l’escola. A Moja i a Sant Pere Molanta el bibliobús fa parada davant de l’escola, quinzenalment, els dijous de 15.30 a 18.30h

Document Actions