Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El 23 de març es convoca la primera xerrada per informar del procés de pressupostos participatius

Del 16 d'abril al 2 de maig es podran fer propostes d'inversions fins a 80.000€; i del 14 al 28 de maig, votar-les

dilluns 26 març 2018

Una de les novetats més destacades del pressupost de l’Ajuntament d’Olèrdola d’aquest 2018 és que el destí de 80.000 € del capítol d’inversions serà decidit pels veïns, a través d’un procés de participació. El reglament que estableix les bases d’aquest procés ha estat aprovat pel Govern municipal i preveu tres moments diferents. Una fase inicial informativa i de difusió per exposar el procés de participació, des de finals d’aquest mes de març fins el 16 d’abril. El segon moment, del 16 d’abril al 2 de maig, s’habilita per a poder fer propostes d’inversions. I el tercer i darrer moment, del 14 al 28 de maig,  estarà dedicat a escollir entre les propostes finalistes. Per a fer les propostes i poder votar, els veïns d’Olèrdola majors de 18 anys  tindran l’opció de fer-ho de manera telemàtica, dels del portal http://transparencia.olerdola.cat,  però també presencialment en l'horari d’atenció al públic de l’OAC de l’Ajuntament, de dilluns a divendres de 07:30 a 15:00. Igualment, també s’han fixat convocatòries puntuals per les tardes, als Centres Cívics de Moja i Sant Pere Molanta, per a poder atendre al màxim de població possible.

En el primer moment d’explicació del procés, s’han convocat tres xerrades informatives,  amb el propòsit d’exposar com es desenvoluparà el projecte i de quina manera la ciutadania podrà prendre part en el procés participatiu. La primera d’aquestes convocatòries es farà el proper divendres 23 de març, a les 8 del vespre, al Centre Cívic Gatzara de Sant Pere Molanta. La segona s’ha fixat al Centre Cívic La Xarxa de Moja, el 6 d’abril, a les 8 del vespre; i la tercera serà el 13 d’abril, a la mateixa hora, al local Rossend Montané de Sant Miquel d’Olèrdola.

Una comissió de seguiment, formada per representants de tots els grups municipals, triarà un màxim de 10 projectes finalistes que hagin pogut sorgir durant la fase de propostes. Entre aquestes propostes seleccionades, el veïns podran votar, del 14 de maig al 28 de maig, per a definir el destí dels 80:000 € que es contemplen aquest 2018 per materialitzar a Olèrdola aquesta primera experiència de pressupost participatiu.

Per a engegar aquest procés de participació han estat molt útils  les conclusions extretes de l’experiència pilot realitzada per triar el nom de la nova plaça de Sant Pere Molanta. Salvi Vendrell, coordinador de Noves Tecnologies de l’Ajuntament d’Olèrdola, explica que ara es vol fer un pas més en participació i democràcia, oferint als  veïns la possibilitat de proposar i triar a quin projecte van destinats 80.000 euros d’inversions del pressupost. (àudio)

Amb la voluntat d’arribar a tothom i facilitar que el conjunt de la població hi pugui participar, s’ha dissenyat un procés que permet implicar-se en la presa de decisions còmodament de manera telemàtica, però també oferint àmplies possibilitats de fer propostes i votar de manera presencial.(àudio)

Qui no pugui desplaçar-se fins l’ajuntament en horari d’atenció al públic, s’han establert dues convocatòries per a poder fer propostes de manera presencial per la tarda. La primera és el dimarts 24 d’abril, de 17 a 20h, al Centre Cívic La Xarxa de Moja; i la segona serà el dilluns 30 d’abril, de 17:00h a 20:00h, al Centre Cívic Gatzara. Igualment, per votar presencialment les propostes, es podrà fer en aquest mateix horari de tarda: el dimarts 15 de maig a La Xarxa de Moja i el dilluns 21 de maig al Centre Cívic Gatzara de Sant Pere Molanta.

En les xerrades s’explicarà que les propostes d’inversions no tenen cap tipus de límit temàtic , però han de ser inversions que no tinguin una despesa de manteniment associada.(àudio)

Tota la informació del procés de participació ja es pot consultar al portal http://transparencia.olerdola.cat o a l’Oficina d’Atenció Ciutadana.

Escolta l'entrevista a Salvi Vendrell, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions