Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El ball de bastons “El toc d’Olèrdola” actua dilluns a l’aeroport del Prat

Participen en la inauguració del primer vol que Singapore Airlines fa a Barcelona amb el nou Airbus A350

divendres 31 març 2017

Un grup de cultura popular d'Olèrdola tindrà ben aviat una actuació "d'alta volada". Dilluns, a dos quarts de 9 del matí, és previst que aterri a l’aeroport del Prat el primer vol que es completa amb el nou Airbus A350 des de Singapur. La companyia Singapore Airlines ha preparat un acte d’inauguració ben lluït per a donar rellevància a aquesta estrena. Es preveu l’assistència d’autoritats de l’administració local i de la Generalitat, així com l’actuació d’elements representatius de la cultura popular catalana. Entre les expressions del folklore del país que actuen en la recepció d’aquest primer vol hi haurà la presència del ball de bastons “El Toc d’Olèrdola”.el_toc_olerdola_0012.jpg

Montse Pros, una de les integrants del ball, explicava que la Coordinadora de Balls de Bastons de Catalunya va recepcionar els materials gràfics de presentació dels balls que havien mostrat interès per participar en l’acte. Finalment va ser la pròpia companyia Singapore Airlines qui va acabar de decidir que seria “El toc d’Olèrdola” qui actuaria dilluns a l’aeroport del Prat.(àudio)

Pel grup, actuar en aquest acte inaugural suposa un repte i una oportunitat que contribueix “a  donar a conèixer el municipi d’Olèrdola”. (àudio)

Des de la seva fundació, el grup “El Toc d’Olèrdola” s’ha caracteritzat per oferir una acurada execució dels balls. Per un fet casual, el grup inicialment estava integrat només per dones i en els darrers anys han començat a participar-hi homes. Montse Pros recorda que el ball és mixt i fa una crida perquè hi participi qui ho desitgi.(àudio)

Les persones interessades es poden posar en contacte amb el grup el dia que  assagen,  els divendres de 8 a 9 del vespre, al Centre Cívic La Xarxa de Moja. També poden escriure un correu electrònic  a l’adreça eltocdolerdola@gmail.com.

No serà la primera vegada que “El Toc d’Olèrdola “ juga un destacat  paper d’ambaixador de la cultura popular del municipi. El juny de fa dos anys van participar en la Festa Major dels catalans que organitza el Casal Català de Basilea, a Suïssa. També assisteixen a les Trobades Nacionals de colles bastoneres, de caràcter anual. La propera serà el 10 de juny, a Sant Cugat del Vallès.

Energia no li falta al grup. La seva motivació i el treball constant els ha portat a introduir peculiaritats en els balls que realitzen  i a assajar alguna nova coreografia. També anuncien que tenen previst commemorar amb diferents activitats  el desè aniversari de la fundació de la colla, que se celebra l’any que ve.

Escolta l'entrevista a Montse Pros, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions