Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El ball infantil dels Diables de Moja compta aquesta Festa Major amb 7 incorporacions

Coincidint amb l’inici de la Festa, els Diables també estrenen la seva renovada pàgina web

dilluns 23 juliol 2018

Els Diables de Moja són un dels col·lectius que més activitats despleguen per Festa Major. Per a fer-ho possible, la colla no deixa gairebé res a l’atzar i prepara els detalls de les seves aportacions a la festa. Un bon exemple és el ball infantil dels Diables. I és que durant aquests dos últims mesos, els petits dels Diables han realitzat els seus assaigs habituals per tal de preparar les noves incorporacions. En aquest 2018 s’han produït un total de 7 noves altes a la colla que exerciran com a timbalers durant els actes de la Festa Major.DiablesDilluns2.jpg

Requereix un gran esforç i constància per part de tots ells aprendre les cançons;  en aquestes jornades també es pretén treballar el treball en equip, l’amistat i altres valors.  Aquest any faran la seva primera aparició durant la capta, també repetiran la seva aparició en el ball de foc, possiblement un dels actes que requereix més coordinació i concentració per part de tots els membres de la colla. El dissabte els podrem veure en la cercavila juntament amb “Les Espurnes”de la Ràpita com a colla infantil convidada.

Genís Domènech Barbosa, timbaler veterà dels Diables petits, avançava als seus nous companys que participar en la Festa d’aquesta manera tan directa és divertit però cansat.(àudio)

La presència d’amics i parents a la colla és una de les vies més habituals perquè els infants s’engresquin a donar el pas i ingressin a la colla En el cas Joan Sadurní Cornellà, en la colla hi participa un germà i havia seguit les seves evolucions.(àudio)

En el cas de Miquel Buta Cornellà, la seva tieta Aina ha estat una de les influències per a ser membre del ball infantil dels Diables de Moja.(àudio)

De la seva banda, els Diables també han fet coincidir l’inici de la Festa Major de Moja amb la reactivació de la seva pàgina web.Un problema en el servidor va provocar un període d’inactivitat de la web durant aproximadament un any. Durant tot aquest temps, en Lucas Márquez ha encapçalat un projecte juntament amb l’Ignasi Blanca per tal de restaurar, actualitzar i posar en funcionament de nou la pàgina web dels Diables de Moja. S’ha treballat per oferir un nou disseny i amb nous continguts, així com fer-la compatible amb els dispositius actuals, com per exemple mòbils i  tauletes.(àudio)

En Lucas ens comenta que aquesta setmana, coincidint amb els actes dels Diables durant la Festa Major, ens trobarem de nou la pàgina web activa. Tot i  implementar-la ràpidament, s’ha optat per posar en funcionament una presentació amb continguts bàsics.

L’adreça de la pagina no canvia; si accedim a www.diablesdemoja.net podrem trobar un comptador que ens informa de l’inici del funcionament de la pàgina. En Lucas també obria la possibilitat a comentar, tant per xarxes socials com per correu electrònic ( info@diablesdemoja.net ), les opinions de tots els visitants per tal d’acabar de configurar petits detalls a petició dels usuaris.

Escolta les entrevistes realitzades per Josep Sesma, emeses per Canal 20-Ràdio Olèrdola, a tres integrants del ball infantil dels Diables i a Lucas Márquez

Document Actions