Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Bar Avinguda de Moja ha celebrat el seu 50è aniversari

És punt de trobada de veïns, espai de cuina casolana i suport d'activitats que genera el poble

dimarts 24 abril 2018

En la memòria col·lectiva del poble de Moja el bar Avinguda ocupa un lloc preferent. Punt de trobada de veïns, apreciat per la seva cuina casolana i implicat en l’activitat associativa del poble, el bar ha passat a formar part de la vida de molts mogencs  des de que va obrir portes. I d’això ja en fa just 50 anys. Aquest rodó aniversari no s’ha passat per alt i el passat divendres 13 d’abril el bar acollia una festa per commemorar aquest mig segle de vida, reunint a més d’un centenar de clients. Al capdavant, la parella que regenta l’establiment: Pere  Mitjans i Paqui Paredes.

En una entrevista per Canal 20-Ràdio Olèrdola, Pere Mitjans explica com el bar el van muntar els seus pares, Catalina Pérez i Josep Mitjans, en l’espai del celler de casa, en l’actual carrer de la Carrerada. Van obrir per la Setmana Santa de l’any 1968 i la seva entrada en funcionament suposava tota una novetat al poble, que llavors no tenia cap bar.(àudio)

En el moment de jubilar-se el pare, Pere Mitjans va optar per “treballar a casa” i continuar el negoci, junt amb la seva dona. Era l’ any 1992 i el canvi va suposar ampliar el bar amb el menjador nou.(àudio)

La barra d’un bar és  un lloc de confidències. Dels seus pares, en Pere va aprendre a ser extremadament discret. Però el bar Avinguda no ha estat indiferent a iniciatives sorgides del poble. En les cercaviles de les festes majors, és lloc de parada i són moltes les entitats i particulars els qui fan servir la seva cartellera per anunciar actes o donar a conèixer alguna informació de servei. Sovint, s’hi poden adquirir tiquets per a participar en esdeveniments o formalitzar inscripcions. Bona mostra d’aquest vincle del Bar Avinguda amb el seu entorn és l’estreta relació mantinguda amb l’AE Moja. Entre les parets del bar el club va fer les seves primeres passes fundacionals, fa 48 anys.(àudio)

Pere Mitjans recorda amb orgull el mestratge dels seus pares i agraeix als clients una fidelitat que ha fet possible que el Bar Avinguda arribi a complir 50 anys envoltat de complicitats.

Escolta l'entrevista a Pere Mitjans, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions