Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Base Olèrdola participa en el programa “+KESPORT” que promou la Federació Catalana de Futbol

Entrenadors d'infants d'entre 6 i 12 anys de 72 clubs catalans rebran formació en “habilitats per la vida”
Presentació del projecte +KESPORT
Presentació del projecte +KESPORT

divendres 03 febrer 2017

El Base Olèrdola és un dels 72 clubs de la Federació Catalana de Futbol que aquesta temporada participa en el projecte “+KESPORT!”. L’entitat del municipi és un dels quatre clubs seleccionats de la demarcació del Penedès Garraf per a participar en aquest projecte, juntament amb el Ribes, el Sant Sadurní i el Mas Catarro. “+KESPORT” s’ha presentat aquest dijous a l’Hospitalet, en un acte que ha estat presidit pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i que ha comptat amb la intervenció d’infants que representaven als 72 clubs participants.

Com a resultat d'una iniciativa pionera en l'esport català, la Federació Catalana de Futbol implanta aquesta temporada el programa +KESPORT! per reforçar, orientar i ajudar pedagògicament els entrenadors de jugadors i jugadores de 6 a 12 anys en l'àmbit de la gestió d'emocions i sentiments, el tractament de la igualtat de gènere i la resolució de conflictes. La intenció també és promocionar hàbits saludables d'activitat física i alimentació.

Des de l'Ajuntament d'Olèrdola, el regidor d'esports, Pere Sadurní, posa l'accent en què es tracta d'una molt bona notícia que aquest programa es faci al municipi, donat "que es posen en pràctica molts valors que comporta l'esport, com la convivència, el treball en equip i la gestió de les emocions". Sadurní es mostra convençut que la participació del club en aquest programa "serà molt beneficiós pels nostres joves esportistes".

Aquest programa inèdit l'impulsen la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat i les quatre Diputacions per desenvolupar, en la seva primera temporada, un seguit d’activitats complementàries i no invasives en la dinàmica diària de 72 clubs, tots ells escollits i valorats pel seu esforç en mantenir i potenciar el futbol base, complint així una tasca social indispensable en l'educació no formal dels jugadors i jugadores d'aquesta edat.

Una quinzena de coaches especialitzats s'han posat a treballar estretament amb uns 800 entrenadors, aproximadament, de gairebé 450 equips per a que 5.000 jugadors i jugadores millorin i aprenguin amb un total de 10 habilitats per la vida que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va definir el 1993 com a resultat d'analitzar els canvis socials, culturals i familiars. L'OMS va concloure la necessitat d'un aprenentatge d'habilitats interpersonals, cognitives i de gestió d'emocions més enllà del cercle familiar.

+ KESPORT! desenvolupa 11 habilitats per la vida, les deu identificades per l'OMS, i n’ha afegit una més de treball en equip perquè fossin onze, tantes com jugadors té un equip de futbol, l'esport amb més força educacional del món. Aquestes són:

1. Autoconeixement: Conèixer-se a un mateix.

2. Empatia: Saber posar-se al lloc dels altres.

3. Relacions interpersonals: Com ens relacionem amb els altres.

4. Comunicació assertiva: Dir el que es vol dir, però ben dit.

5. Pensament creatiu: Cercar el màxim d'alternatives.

6. Presa de decisions: Decidir el millor per a nosaltres i els altres.

7. Pensament crític: Tenir opinió pròpia.

8. Gestió d'emocions i sentiments: Control de les pròpies emocions.

9. Gestió de tensió i estrès: Control de situacions estressants.

10. Solució de problemes i conflictes: Afrontar els conflictes de la millor manera.

11. Treball en equip: Junts és millor.

Document Actions