Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El bibliobús manté obert el servei amb horaris modificats

Aquest dijous estarà a Sant Pere Molanta, de 15:30 a 17:30; i el dijous 19 de novembre a Moja, de 15:30 a 17:30

dimecres 04 novembre 2020

 

En aplicació de les mesures aprovades en matèria de salut pública per a la contenció de la COVID-19 s’han reestructurat de nou els horaris de servei del bibliobús El Castellot per tal que aquest visiti un únic municipi al dia.

Això obliga a reajustar els horaris que s'havien aplicat a partir de la represa del servei i a disminuir la freqüència de pas en totes les rutes. Aquesta mesura s’aplicarà provisionalment durant el mes novembre. La directora del bibliobús El Castellot, Marina Llobet, explica que han reestructurat el servei amb el propòsit de reduir la mobilitat seguint les indicacions sanitàries.(àudio)

En el cas d’Olèrdola, l’aplicació d’aquesta mesura suposa que el bibliobús aquest mes de novembre anirà una única vegada, i no cada 15 dies, tant a Moja com a Sant Pere Molanta. A Sant Pere Molanta, el desplaçament del Bibliobús s’ha programat aquest dijous 5 de novembre, al costat de l’escola Rossend Montané com és habitual, en horari de 15:30 a 17:30h. Mentre que a Moja, aquest mes de novembre el Bibliobús s’instal·larà a la parada de l’escola Circell el proper dijous 19 de novembre, de 15:30 a 17:30h. Llobet apunta que el públic escolar és un dels públics més fidels del Bibliobús, per això subratllava la importància en el cas de Moja de recuperar un horari que permeti que les famílies puguin utilitzar el bibliobús a continuació de l’horari escolar.(àudio)

Durant el confinament la lectura es va incrementar. Això es va notar també al bibliobús, com així ho indicarien dades com l’augment d’un 200% en l’ús de la plataforma de préstec de llibres digitals.(àudio)

Seguint les mesures recomanades, el bibliobús manté els serveis de  préstec i la devolució de documents, el préstec interbibliotecari, la informació bibliogràfica i la informació general. Es suspenen temporalment les activitats culturals o de lleure, a excepció de les que es realitzin per a grups de convivència als centres escolars. Si les condicions meteorològiques ho requereixen, el servei es prestarà a l’interior del vehicle, i es permetrà l’accés simultani d’un usuari o unitat familiar, prèvia neteja de mans amb el gel hidroalcohòlic que es posarà a la seva disposició, i respectant l’ús obligatori de la mascareta i la distància de seguretat.

Des de la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona s’informarà dels nous horaris a través dels diferents canals virtuals, pàgina web (https://bibliotecavirtual.diba.cat/bibliobusos) i xarxes socials.

El bibliobús continua promovent la petició prèvia de documents a través del formulari Connecta, el correu electrònic o el telèfon, per tal que els usuaris puguin fer la petició prèvia dels documents desitjats. A més, el personal continuarà la tasca d’assessorament i prescripció, així com la promoció de tots els serveis virtuals que ofereix la Xarxa de Biblioteques.

Escolta l’entrevista a Marina Llobet, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions