Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El bisbe Agustí Cortés presidirà aquest diumenge la celebració de la missa de la Festa Major de Moja en honor a Sant Jaume

La visita s’inclou en la celebració del 150è aniversari de la consagració de l’edifici de l’església
L’any 2008 el bisbe Agustí Cortés també va presidir a Moja la missa en honor a Sant Jaume
L’any 2008 el bisbe Agustí Cortés també va presidir a Moja la missa en honor a Sant Jaume

divendres 23 juliol 2021

El bisbe de la diòcesis de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés, presidirà aquest diumenge a les 12 del migdia la celebració de la missa en honor a Sant Jaume, patró del poble de Moja, justament en la seva festivitat. La presència de Cortés s’inclou en les celebracions del 150è aniversari de la consagració de l’edifici de l’església Sant Jaume de Moja, efemèride que es va complir el passat 15 de juliol.

En la missa d’aquest diumenge hi haurà la tradicional ofrena a l’apòstol Sant Jaume i el cant dels goigs.

Agustí Cortés no és la primera vegada que visita el poble de Moja. El maig de 2006 va assistir a la Trobada Pascual que reunia a Moja els arxiprestats del Penedès. I per la Festa Major de l’any 2008 també va presidir la missa en honor a Sant Jaume.

Recordem que en commemoració d’aquest 150 aniversari de la consagració de l’edifici de l’església, el grup de Rercerca Històrica de l’Ateneu Mogenc ha editat un quadern que recull la història de la construcció. En ell s’hi detalla que l’església té el seu origen en la negativa del Govern Civil a ampliar la capella romànica de Sant Cugat, del segle XII. Aquella decisió va fer possible que es preservés una de les capelles romàniques més ben conservades del Penedès.

Document Actions