Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El butlletí “Font-tallada” i l’enòloga Irene Alemany han rebut el 26è premi Rossend Montané

Font-tallada deixa d'editar-se en paper i a Alemany se li reconeix compromís solidari i col·laboració amb el municipi

dilluns 21 maig 2018

L’associació cultural “Font-tallada”, en l’apartat d’entitats; i l’enòloga Irene Alemany, en l’apartat honorífic, han rebut aquest diumenge al migdia el 26è premi Rossend Montané. L’acte de lliurament d’aquest guardó, que reconeix el treball fet a favor del municipi per persones i entitats, ha tingut lloc al Conjunt Monumental dins dels actes de la 38a Trobada d’Olèrdola.copy_of_Premi2.JPGpremi3.JPG

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, exposava que amb el premi se li vol reconèixer a Font-tallada la seva llarga trajectòria i a la vegada ajudar a  afrontar la nova etapa de conversió del butlletí imprès en un informatiu digital. Ramírez recordava que al llarg dels seus 44 anys d’existència i dels 448 números publicats, el butlletí de Sant Pere Molanta i l’Arboçar ha estat una iniciativa “del poble i pel poble” que no ha deixat mai de ser un projecte col·laboratiu.

En nom del Consell de Redacció de Font-Tallada, Antoni Palazon explicava que tenien un sentiment “agredolç” en rebre el premi, en referència al tancament de l’edició en paper del butlletí després de 44 anys. Però també assenyalava que el guardó “suposa un alè d’aire fresc que ens anima a seguir”. I és que els 1.000€ que té de dotació econòmica el premi es dedicaran a digitalitzar els exemplars de “Font-tallada” per a que estiguin a disposició de tothom qui els desitgi consultar arreu del món.(àudio)

Palazon també esmentava que “Font-tallada” passa a ser un informatiu digital, amb web i comptes a facebook, instagram i twitter. També va voler agrair i reconèixer la feina de tots els col·laboradors que han format part de la publicació.

L’alcalde assenyalava la importància de conservar el llegat de Font-Tallada.(àudio)

De la seva banda, la regidora de cultura, Arantxa Torres, va qualificar a Irene Alemany com a “dona compromesa” que sempre estava disposada a col.laborar. Copropietària de les bodegues “Alemany i Corrió”, viu a Sant Pere Molanta des de fa 10 anys i va fer el pregó de la Festa Major del poble l’any 2013. Elaboren el vi solidari “Microscopi” a benefici de la recerca oncològica que es fa a l’Hospital de la Vall d’Hebron i ha participat en espais de debat del món del vi defensant la igualtat de la dona en aquest sector, tal i com es va posar de manifest durant la xerrada que va pronunciar en commemoració del 8 de Març a Olèrdola.

Alemany es mostrava emocionada pel reconeixement i agraïa la bona acollida que els hi ha donat el municipi.(àudio)

Ramírez posava l’accent en la predisposició que mostrava Alemany en col·laborar en iniciatives altruistes i l’animava a fer realitat els projectes que treballa per al municipi.(àudio)

L’acte de lliurament del premi el va aprofitar l’alcalde per agrair la dedicació i l’esforç dels membres el Consell Consultiu de Cultura. També es va recordar que aquest any la crida per a rebre candidatures al premi Rossend Montané havia anat mes enllà de les entitats i s’havia convidat als veïns a fer arribar la seves propostes al Consell Consultiu.

Escolta les entrevistes a Irene Alemany, Antoni Palazon i Lucas Ramírez, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions