Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Cadastre ja notifica als propietaris els valors revisats dels immobles

Del 16 de juliol al 3 d’agost, l’Ajuntament habilita una oficina d’atenció presencial per atendre dubtes o reclamacions

dijous 12 juliol 2018

En els propers dies tots els propietaris de béns de naturalesa urbana del municipi rebran una notificació del Cadastre referent a la revisió de la ponència de valors cadastrals de béns de naturalesa urbana. Es podrà accedir a la informació relativa a cadascun dels béns per Internet a través d'una clau que es facilitarà en cada notificació.

Per tal de donar als veïns les màximes facilitats per avaluar la revisió i accedir a la informació sobre els seus béns, l' Ajuntament d'Olèrdola ha habilitat una oficina d'atenció presencial per aquelles persones que tinguin dubtes i/o que vulguin presentar alguna reclamació respecte al seu immoble.

Aquesta oficina restarà oberta en les dates següents:

Dilluns, dimecres i divendres, de 15 a 20 hores, i dimarts i dijous de 10:30  a 14 i de 15 a 20 hores, durant les setmanes del 16 de juliol al 3 d'agost.

Podeu accedir al manual de preguntes freqüents referent a aquest procediment, a través del següent enllaç: Manual preguntes freqüents

L’Ajuntament recorda que la revisió ha d’establir els valors cadastrals actuals dels 3.109 immobles registrats al municipi i des de l’Ajuntament es destaca que la revisió es fa “per justícia fiscal”, atès que la darrera revisió data de l’any 1.988. L’objectiu que persegueix l’Ajuntament és “ una distribució equitativa de les càrregues tributàries”.

En el moment d’iniciar-se les gestions per a la revisió dels valors cadastrals, el regidor d’Hisenda de l’Ajuntament d’Olèrdola, Xavier Serramià, recordava que Olèrdola és un dels municipis de la demarcació que compta amb una revisió cadastral més antiga “i això comporta injustícia fiscal perquè no tothom paga el que li correspondria”. Serramià precisava que la voluntat de l’Ajuntament “no és recaptar més, sinó que tothom pagui per allò que té”.

La notificació que reben els veïns arriba un cop la Gerència del Cadastre realitzava un informe preliminar de valoració . Ara es comunica a la ciutadania els resultats de la revisió de manera individualitzada i cada particular tindrà la possibilitat d’efectuar al·legacions a la Gerència del Cadastre, si ho creu oportú.

L’Ajuntament preveu que tot el procés de revisió es podrà completar abans de finalitzar aquest 2018.

Document Actions