Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El canvi d’emplaçament no ha impedit que la 37a Trobada hagi estat un èxit de participació

ReEugenio, el lliurament del premi Rossend Montané, l’actuació dels balls i la paella, propostes més seguides

dimarts 06 juny 2017

Olèrdola ha deixat enrere aquest cap de setmana la seva 37a Trobada. La participació, el civisme i les ganes de compartir moments de lleure per part de veïns de diferents nuclis del municipi , han tornat a ser ingredients que han presidit aquesta festa. Però sens dubte, la d’aquest 2017 serà recordada especialment perquè ha estat  la Trobada del local Rossend Montané de Sant Miquel. I és que la presència de la pluja en el matí de dissabte i les previsions que anunciaven una elevada probabilitat de precipitacions en les següents hores i durant tot el cap de setmana  van provocar que la Trobada es desplacés fins a Sant Miquel i no se celebrés en el seu emplaçament tradicional, el Conjunt monumental.  El canvi de lloc comportava assumir un risc. Però al final, la Trobada no es va ressentir en excés i va assolir moments de participació equiparables als que es van registrant any rere any, amb alguna franja horària inclús amb més seguiment per part dels veïns.Trobada174.JPG

La regidora de cultura de l’Ajuntament d’Olèrdola, Arantxa Torres, no ocultava que el canvi d’emplaçament havia estat “una decisió complicada”, però ens oferia un balanç de conjunt molt satisfactori per la implicació dels veïns i l’elevada participació.(àudio)

Torres feia notar que, en concentrar-se les activitats en el local Rossend Montané, això va acabar afavorint la relació de diferents grups de veïns per generar un gran ambient de germanor veïnal. Per la tarda de dissabte els infants van poder gaudir de tallers al local i d’inflables i jocs a la plaça de l’Església de Sant Miquel. La presència no va ser tan nombrosa com en altres ocasions en bona part perquè el trasllat va comportar que no se celebrés l’acampada al castell  que aquest 2017 comptava amb 140 inscrits. De la botifarrada se’n van servir prop de 400 racions i, abans de ReEugenio, prop d’un centenar de persones van seguir en pantalla gegant el partit de la final de la Champions. Després va venir l’aposta d’aquest any. Un espectacle professional per la nit de dissabte, amb “Inèdits” de ReEugenio, que acostava els acudits del genial Eugenio. Arantxa Torres ens recordava que l’acte va omplir el local Rossend Montané.(àudio)Trobada173.JPG

La programació de dissabte finalitzava amb el concert de Nòmades. Diumenge al migdia, l’exhibició del grup Gatzara Country, els actes de  lliurament dels premis de dibuix i del premi Rossend Montané, així com l’exhibició dels balls folklòrics del municipi van ser de nou moments d’elevat seguiment a la Trobada. La paella no va arribar a les 500 racions habituals, però sí va assolir l’estimable registre de 360.

La regidora de cultura també destacava que l’espectacle infantil havia fet participar a un bon grup d’infants, que van viure l’espectacle amb els personatges de Hulck i La Patrulla Canina amb l’acompanyament atent dels seus familiars. Torres subratlla que ara el Consell Consultiu de Cultura procedirà  a fer una valoració de la Trobada i a decidir aspectes com si se li dóna continuïtat a l’aposta de programar un espectacle professional la nit de dissabte.

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, qualificava la trobada de “tot un èxit” després d’haver superat les dificultats.(àudio)

L’alcalde valorava que la Trobada cada any referma la seva condició de ser “la Festa Major del municipi” i punt de reunió de veïns de tots els indrets d’Olèrdola.(àudio)Trobada172.JPG

L’alcalde també considerava que havia funcionat l’aposta per l’espectacle “ReEugenio” i valorava que “si s’aposta per gent coneguda” això també fa que l’assistència a la Trobada sigui més atractiva per  a visitants i pels mateixos veïns.

Escolta les entrevistes realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola a Lucas Ramírez i Arantxa Torres

Document Actions