Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Cap de Setmana Ibèric atrau 400 visitants al Conjunt d’Olèrdola

La visita a les muralles va ser una de les propostes més destacades
Moment de la visita, aquest diumenge al migdia
Moment de la visita, aquest diumenge al migdia

dilluns 07 octubre 2013

La possibilitat de conèixer les característiques de les tres muralles que conviuen al Conjunt Històric d’Olèrdola va ser un dels principals atractius del Cap de Setmana Ibèric al nostre municipi. La seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia de Catalunya va ser un dels 17 jaciments de Catalunya que aquest dissabte i diumenge programaven activitats dins d’aquesta 13à edició del Cap de Setmana Ibèric. Eren propostes per a tots els públics que enguany tenien com a eix temàtic “La guerra al món ibèric”. La resposta del públic va ser molt positiva. Entre dissabte a la tarda i diumenge al migdia es van comptabilitzar prop de 350 visitants al Conjunt Històric d’Olèrdola. Amb les visites de diumenge a la tarda, s’estima que l’assistència al recinte durant el cap de setmana, aprofitant la jornada de portes obertes, s’hauria situat entorn a les 400 persones.berstallers.JPG

Núria Molist, responsable de la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia, va ser l’encarregada de conduir la visita guiada per les muralles. La convivència en un mateix espai de muralles ibèriques, romanes i medievals va ser un dels aspectes que més van cridar l’atenció entre els visitants.(àudio)

Cada any, el Cap de Setmana Ibèric tria una temàtica al voltant de la qual programar les activitats de difusió. Les restes d’armament trobades i la presència de muralles en els jaciments feia que la guerra fos una temàtica comuna a partir de la qual també poder explicar com eren els íbers. En el cas d’Olèrdola també es va poder seguir un taller de metal·lúrgia i participar en un taller per a infants que oferia la possibilitat d’elaborar espases i escuts.(àudio)

Les activitats s’adrecen a un públic familiar. L’assistència obtinguda aquest dissabte, però sobretot diumenge, ho va certificar de nou, tal i com assenyala Núria Molist.(àudio)bersmetal.lrgia.JPG

Les activitats de dinamització al Conjunt d’Olèrdola no s’aturen. Entre les properes, cal destacar-ne dues incloses en el programa “Viu el Parc”. La més immediata en el calendari es viurà diumenge 20 d’octubre, a les 12 del migdia, amb una sessió de “Poesia als Parcs”, amb Jordi Pàmias i Gabriel Planella, amb Adrià Grandia a la viola de roda. Diumenge 3 de novembre, el Conjunt d’Olèrdola serà de nou la seu de la Festa Major del Parc.

Document Actions