Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Cap de Setmana Ibèric confirma la seva capacitat d’atracció

Els visitants arribats a Olèrdola provenien en molts casos de fora de l’Alt Penedès
El taller està adreçat a tots els públics(foto: Xavi Esteve)
El taller està adreçat a tots els públics(foto: Xavi Esteve)

dilluns 06 octubre 2014

Aquest cap de setmana s’ha celebrat el 14è Cap de Setmana Ibèric en 16 jaciments del país, incloent la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia de Catalunya. Malgrat la incertesa generada per l’aparició de pluges, especialment durant diumenge al matí, l’activitat s’ha confirmat de nou com un molt bon reclam que atrau fins a Olèrdola a visitants arribats en molts casos de fora de l’Alt Penedès. Aprofitant la jornada de portes obertes als jaciments, i comptant amb el suport d’una àmplia campanya de difusió, es van comptabilitzar visitants d’arreu de la demarcació de Barcelona, però també de Girona. Això sí, diumenge, en aixecar-se el dia amb ruixats, es va notar una afluència menor que la registrada en altres anys del Cap de Setmana Ibèric.TallrIbers2.JPG

Aquest any, el cap de setmana  estava dedicat a “La dona al món ibèric”. El taller permetia als visitants conèixer com funcionava la tintoreria i adoberia d’Olèrdola, l’única documentada al món ibèric. Sara Orozco, encarregada del taller durant el dissabte, destacava que l’activitat permetia subratllar aquesta importància de la tintoreria en el jaciment d’Olèrdola.(àudio)

Als visitants els ha cridat l’atenció el laboriós procés manual que comportava poder disposar d’un teixit.(àudio)

Entre els visitants, crida l’atenció el fet de trobar restes en un mateix indret que es remunten a fa 4.000 anys, incloent els íbers, els romans i l’edat mitjana. També els visitants admiren les privilegiades vistes que es gaudeixen des del castell d’Olèrdola.(àudio)

Tal i com és habitual en les activitats de difusió que es fan els caps de setmana al Parc d’Olèrdola,  la visita  i el taller fet en motiu del Cap de Setmana Ibèric parteixen del convenciment de que els coneixements es poden difondre de manera amena i amb rigor de la mà d’activitats lúdiques per a tots els públics.

Escolta l'entrevista a Sara Orozco, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions