Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El cap dels guàrdies municipals d’Olèrdola, Josep Miquel Escofet, rep el reconeixement de l’Associació de Caps i Comandaments de Policia Local

Fa 14 anys que és cap del servei i destaca que l’Associació s’ha fixat com a repte unificar les condicions de les guàrdies municipals del país

dimarts 30 abril 2019

 

Josep Miquel Escofet, cap dels guàrdies municipals d’Olèrdola, va ser distingit per la seva trajectòria professional en el congrés que aquest mes d’abril ha fet al Vendrell l’Associació de Caps i Comandaments de Policia Local de Catalunya. Escofet és membre dels guàrdies municipals des de fa més de 23 anys i des d’en fa 14 és el  cap del servei. És aquesta condició d’haver estat aquests anys al capdavant dels guàrdies d’Olèrdola la que li ha fet mereixedor de la medalla i diploma de l’Associació de Caps i Comandaments de Policia Local de Catalunya.(àudio)

Un dels reptes que va debatre el congrés que reunia a caps de policia i de guàrdies municipals d’arreu de Catalunya va ser la necessitat d’actualitzar el model policial del país, amb una nova llei atès que la vigent, aprovada l’any 1991, es considera que ha quedat antiquada. Per a municipis petits com Olèrdola, l’Associació reclama unificar serveis, en aspectes salarials, de funcionament i d’horaris, així com d’uniforme.(àudio)

En els darrers mesos, el servei a Olèrdola ha passat a denominar-se de “guàrdies municipals”, després d’haver-se iniciat com a “vigilants” i de definir-se posteriorment com a “agents municipals”. Josep Miquel Escofet explica que va ser precisament en l’anterior congrés de l’Associació de Caps i Comandaments que es va decidir unificar el nom d’aquests cossos i passar a denominar-los “guàrdies municipals”, atès que la llei permet tant aquesta denominació com la de vigilants o agents.

Escofet se sent satisfet pel reconeixement que suposa haver rebut aquesta distinció d’una associació professional que és interlocutora al país en l’àmbit de seguretat i que reuneix a caps de policia i guàrdies municipals de 220 municipis. Amb tot, sí que ha volgut apuntar que el reconeixement li ha vingut de fora i no pas de l’Ajuntament on treballa des de fa gairebé 24 anys.(àudio)

Escolta l'entrevista a Josep Miquel Escofet,realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions