Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El captivador festival “Olèrdola amb La Marató” recapta aquest cap de setmana gairebé 4.000 €

Èxit organitzatiu, de participació i de recaptació en l’estrena d’aquest festival solidari que agrupava 32 activitats
Un moment de la cloenda, amb l'alcalde i les tres veïnes organitzadores
Un moment de la cloenda, amb l'alcalde i les tres veïnes organitzadores

dilluns 11 desembre 2017

Amb l’epicentre al Local Nou de Moja, Olèrdola ha registrat aquest cap de setmana un terratrèmol de solidaritat. Des de dissabte al vespre i durant tot el diumenge s’hi ha celebrat la primera edició del Festival “Olèrdola amb La Marató”, agrupant a 32 activitats diferents que tenien el propòsit de recaptar fons per a La Marató de Tv3. El festival ha estat una bona sacsejada de consciències i s’ha tancat amb un evident èxit organitzatiu, de participació i de recaptació. I és que gràcies al Festival es podran ingressar al compte de La Marató 3.958’98 €, una xifra que ha superat les expectatives de les tres veïnes que han organitzat l’esdeveniment: Yolanda Liron, Maria Carme Villanueva i Dolors Rovirosa.Marat1OK.JPG

Durant la cloenda, l’alcalde, Lucas Ramírez, felicitava a les organitzadores per l’èxit i destacava el compromís solidari del municipi, que aquests dies acull nombroses iniciatives vinculades amb La Marató. Ramírez  posava en valor que el festival d’aquest cap de setmana  “fa Olèrdola” perquè agrupava a veïns de diferents nuclis del municipi.(àudio)

El Festival va estar ple de moments rellevants carregats d’emotivitat, marcats per la implicació desinteressada d’entitats, artistes i voluntaris que van fer possible aquest gran esclat d’altruisme. Dissabte el Local Nou  va gaudir molt de la desfilada de moda protagonitzada per veïnes del municipi i del concert amb el grup Acústic 5.  El frenètic diumenge va incloure la novetat de la 1a cursa de muntanya “Espartan running”, feta a Sant Miquel i que va comptar amb la participació de 81 corredors. Amb sortida i arribada al Local Nou, una cinquantena de participants feien la caminada organitzada pel grup de Carnaval i l’AMPA de l’escola Circell. A l’interior del Local es va poder seguir un plural mostrari d’ exhibicions de diferents disciplines artístiques i esportives durant la jornada. S’hi va poder veure el grup Gatzara Country, l’escola de música Ametller, ball contemporani, el Rítmica Olèrdola, esgrima , escacs, actuacions del gimnàs Ara i de l’AGR Vilafranca, així com del grup “Pulsacions”. Tampoc hi van faltar les actuacions dels balls populars a la rambla Pau Casals, de l’acordionista Anna Peret , del mag Aizpi i del grup musical “Cuarto Traste acústico”.Abans de finalitzar es va oferir una coreografia que integrava la participació de veïns i veïnes amb cadira de rodes, en una actuació que transmetia amb eficàcia i sensibilitat el  missatge de que  “La diferència és indiferent”,  lema del Festival.Marat3OK.JPGMarat4.jpgmarat5.jpgMarat6.jpg

Yolanda Liron, una de les organitzadores, expressava la seva satisfacció per la resposta dels veïns i per haver aconseguit que gaudís tothom.(àudio)

Mari Carme Villanueva indicava que no s’esperaven la quantitat que es va acabar recaptant i anunciava que l’any que ve es tornaria a organitzar el festival amb el propòsit de superar la xifra de diners aconseguits aquest 2017.(àudio)

Dolors Rovirosa feia notar que la recaptació tenia el mèrit afegit de ser la suma de petites aportacions fetes per molta gent.(àudio)

Sumant les persones que haurien gaudit del Festival en algun moment o altra, l’organització estima que la xifra d’assistents s’elevaria fins a les 1.200 persones.

Escolta les entrevistes a Lucas Ramírez, Yolanda Lirón, Mari Carme Villanueva i Dolors Rovirosa, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions